12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTrei echipe din Craiova la finalele pe tara

Trei echipe din Craiova la finalele pe tara

Colegiul National „Carol I“, Scoala Generala nr. 39 (baschet) si Colegiul National „Stefan Velovan“ (volei) vor reprezenta Bania in ultimul act al competitiei rezervate sportului scolar.


Craiova a gazduit week-end-ul trecut faza pe zona a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar la disciplinele baschet si volei (m+f) – gimnaziu. Concursurile s-au desfasurat in Sala de sport a Grupului Scolar „Electroputere“ si Sala CSS Craiova. In intrecerea masculina la baschet, echipa Colegiului National „Carol I“ a reusit trei victorii din tot atâtea meciuri, având o evolutie foarte buna in fata reprezentantelor judetelor Arges (56-35), Dâmbovita (57-31) si Olt (50-19). Componenta lotului pregatit de profesorul Cristian Corneanu a fost urmatoarea: Cristian Corneanu jr. (capitanul echipei si cosgheterul competitiei), Radu Mitrut, Danut Udrica, Nicusor Sorocan, Robert Gurgui, Catalin Ţugui, Ionut Petcu, Marius Chiuta si Robert Murtaza. „Aceasta calificare o dedicam parintilor, conducerii scolii si profesorilor care au inteles ca sportul trebuie ajutat si le promitem ca la turneul final ne vom vinde foarte scump pielea“, a spus la finalul intrecerii profesorul Cristi Corneanu. In competitia fetelor, echipa Scolii Generale nr. 39 din Craiova, pregatita de profesor Alexandra Ginescu, a ocupat locul intâi si s-a calificat la faza pe tara.


Fetele de la „Velovan“ au ratat finala


In intrecerea de volei, Craiova a ratat de putin trimiterea la finala pe tara a doua echipe. Astfel, daca echipa masculina a Colegiului National „Stefan Velovan“ a reusit sa-si asigure prezenta in ultimul act al intrecerii, fetele au fost mai ghinioniste, cedând locul intâi Scolii Generale „Mihai Viteazul“ din Târgoviste. Ambele echipe sunt pregatite de profesor Jeni Lupu-Banga. „Sunt multumit de performantele elevilor doljeni, dar si de nivelul lor de pregatire. Multumirea cea mare vine din faptul ca pentru a ajunge la fazele finale ale competitiei o echipa parcurge mai multe etape, ma refer la fazele pe municipiu si judet, acolo unde trebuie sa joace de fiecare data in compania altor patru-cinci echipe. Inmultind cu 10-12 jucatori, câti sunt intr-o echipa, rezulta câteva sute de elevi care vin pe terenul de sport, si asta este cel mai important“, a declarat, la finalul competitiei, Nicolae Cojocaru, inspector de specialitate in cadrul ISJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS