10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportS-au stabilit semifinalistele

S-au stabilit semifinalistele

Reprezentativele de tenis ale Statelor United ale Americii, Rusiei, Argentinei si Australiei s-au calificat in semifinalele Cupei Davis, in urma rezultatelor inregistrate in acest week-end in faza sferturilor de finala. Americanii, care eliminasera România in primul tur al competitiei, s-au impus pe teren propriu, cu scorul general de 3-2, in fata nationalei statului Chile. Dupa 1-1 in prima zi, perechea formata din fratii Mike si Bob Bryan a câstigat sâmbata al doilea punct al americanilor, iar Andy Roddick s-a impus duminica in fata lui Fernando Gonzalez. Ultimul meci, câstigat de Paul Capdeville in fata lui James Blake, nu a mai contat decât pentru palmares, SUA având deja asigurata calificarea.


Echipa Frantei a parasit competitia dupa infrângerea cu scorul general de 4-1, suferita pe teren propriu, in fata Rusiei. Vineri, Marat Safin s-a impus in fata lui Richard Gasquet, iar Nikolai Davydenko a câstigat partida cu Arnaud Clement, insa sâmbata cuplul francez Arnaud Clement / Michel Llondra a reaprins sperantele gazdelor dupa victoria in fata perechii Dmitry Tursunov / Mikhail Youzhny. In cea de-a treia zi, Tursunov l-a invins pe Gasquet, iar in ultima partida Youzhny a adus cel de-al patrulea punct Rusiei, dupa victoria in fata lui Llondra.


Croatia, eliminata


Reprezentativa Argentinei a reusit sa elimine detinatoarea trofeului, Croatia, chiar pe terenul acesteia, impunându-se la Zegreb cu scorul de 3-2. Punctul decisiv pentru sud-americani a fost adus de Juan Ignacio Chela, care a câstigat al cincilea meci al intâlnirii, in fata lui Sasa Tuksar. In prima zi, Ljubicic il depasise in cinci seturi pe Calleri, iar Nalbandian egalase dupa un scurt 3-0 la seturi in fata lui Cilic. La dublu, cuplul argentinian Acasuso / Nalbandian a trecut de perechea Ljubicic / Cilic, insa Ljubicic a facut 2-2, dupa victoria in fata lui Nalbandian.


La Melbourne, Australia s-a impus intr-o maniera categorica in fata Belarusului, cu scorul de 5-0, Hewitt si compania sperând la „Salatiera de argint“, pe care au cucerit-o ultima data in 2003.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS