25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

STEAUA CU NOROC

Steaua – Rapid 0-0


• Stadion „National – Lia Manoliu“, spectatori: 50.000.


Steaua: Carlos – Ogararu, D. Goian, Ghionea, P. Marin (‘79, Lovin) – Oprita (‘68, Nesu), Ra­doi, Paraschiv, Nicolita – N. Dica – A. Cristea (‘90, D. Balan). Antrenor: Cosmin Olaroiu.


Rapid: D. Coman – M. Constantin, V. Maftei, I. Rada – Badoi, N. Grigore, R. Stancu (‘65, E. Dica), I. Stancu – Buga (‘76, Vasilache), V. Moldovan (‘70, Burdujan) – D. Niculae. Antrenor: Razvan Lucescu.


• Cartonase galbene: Radoi / N. Grigore, D. Niculae, I. Stancu.


• Au arbitrat: L. M. Cantalejo – V. G. Carrasco, P. M. Hernandez.


Antrenorul Cosmin Olaroiu a spus ca sansa a decis ca echipa sa sa se califice in semifinale in dauna formatiei Rapid.


Steaua Bucuresti este, incepând de joi seara, a doua echipa româneasca, dupa Universitatea Craiova, care a reusit sa acceada in semifinalele Cupei UEFA. La aproape un sfert de secol dupa performanta formatiei oltene, trupa pregatita de Cosmin Olaroiu a trecut in sferturi de Rapid si s-a calificat in penultimul act al celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi.


In prezenta a 50.000 de spectatori, Steaua si Rapid au remizat joi seara, 0-0, in mansa a doua a sferturilor, „militarii“ obtinând accesul in semifinale datorita golului marcat in deplasare, in partida tur cele doua echipe terminând la egalitate, scor 1-1.


Olaroiu a recunoscut ca a avut noroc


Tehnicianul Stelei, Cosmin Olaroiu, a spus la conferinta de presa ca atât echipa sa, cât si Rapid meritau sa se califice in semifinalele Cupei UEFA.


„Cred ca pentru prima data si eu, si suporterii suntem fericiti ca am facut un 0-0, mai ales ca in joc era aceasta calificare importanta. Amândoua echipele meritau sa mearga mai departe, au dovedit ca au meritat sa ajunga pâna aici. Pacat ca a trebuit sa jucam intre noi. Asa a decis Dumnezeu ca noi sa mergem mai departe“, a spus Olaroiu.


Tehnicianul echipei Steaua a declarat ca, la finalul meciului, l-a felicitat pe antrenorul formatiei Rapid, Razvan Lucescu. „I-am spus ca sansa a decis ca noi sa mergem mai departe. Este foarte greu sa ajungi in faza asta si sa fii eliminat, mai ales dupa doua rezultate de egalitate“, a adaugat Olaroiu.


Razvan Lucescu si-a laudat jucatorii


Razvan Lucescu si-a laudat jucatorii pentru prestatia pe care au avut-o in dubla mansa cu Steaua.


„Nu-si au rostul cuvintele. Este pacat ca o echipa precum cea a Rapidului a fost eliminata in aceasta seara (joi seara – n.r.). Sunt mândru de baieti, sunt o echipa senzationala. Ii felicit din toata inima pentru ca au realizat o performanta deosebita. Am iesit cu fruntea sus din competitie, nu au fost cu absolut nimic sub Steaua. Sper sa inteleaga ca sunt o echipa valoroasa, care a scos pe merit echipe adevarate si care a obtinut cea mai mare performanta din istoria Rapidului. Jos palaria in fata jucatorilor mei. Felicit echipa Steaua, pentru ca merge mai departe si ca a fost un partener de intrecere foarte serios“, a spus Lucescu.


Cupa UEFA


Rezultatele inregistrate in sferturile de finala ale Cupei UEFA:


Zenit Sankt-Petersburg (Rusia) – FC Sevilla (Spania) 1-1 (in tur: 1-4)


Steaua Bucuresti (România) – Rapid Bucuresti (România) 0-0 (in tur: 1-1)


Schalke 04 (Germania) – Levski Sofia (Bulgaria) 1-1 (in tur: 3-1)


Middlesbrough (Anglia) – FC Basel (Elvetia) 4-1 (in tur: 0-2).


In semifinalele Cupei UEFA, in care prima mansa este programata pe 20 aprilie, iar returul pe 27 aprilie, se vor disputa urmatoarele meciuri:


Steaua Bucuresti – Middlesbrough


Schalke 04 – FC Sevilla

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII