10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCalificare cu emotii

Calificare cu emotii

Barcelona – Benfica 2-0 (in tur, 0-0)


• Stadion „Nou Camp“, spectatori: 89.875


• Au marcat: Ronaldinho ’19, Eto’o ’88


Barcelona: Valdes – Belleti, Puyol, Oleguer, Van Bronckhorst – Iniesta, Van Bommel (’84, Edmilson), Deco – Ronaldinho, Eto’o, Larsson (’86, Giuly). Antrenor: Frank Rijkaard.


Benfica: Moretto – Anderson, Luisao, Leo, Rocha – Petit, M. Fernandes (’82, Marcel), Beto (’72, Robert) – Miccoli, Geovanni (’55, Karagounis), Simao Sabrosa. Antrenor: Ronald Koeman.


• Cartonase galbene: Deco, Eto’o / Petit, M. Fernandes, Luisao, Andersson.


• A arbitrat: Lubos Michel (Slovacia).


Barcelona a ajuns dupa sase ani in semifinalele Ligii Campionilor, competitie in care a triumfat ultima data in 1992, tot dupa ce trecuse de Benfica in antepenultimul act.


Ronaldinho si compania nu au avut deloc viata usoara cu portughezii, in returul sferturilor de finala.


Dupa 0-0 pe „Da Luz“, catalanii s-au impus pe „Nou Camp“ cu 2-0, dar au avut mari emotii pe final de meci, când lusitanii au fost la un pas de egalare. A venit insa golul lui Eto’o, care a adus linistea in tribune.


Barcelona putea marca din minutul 4, când Lubos Michel a dictat penalti la un hent in careu comis de Petit, dar Ronaldinho nu l-a putut invinge pe Moretto. A facut-o insa peste un sfert de ora, dupa o patrundere in careu a lui Eto’o.


La 0-1, Benfica nu s-a descurajat si a rezistat cu bine la atacurile catalanilor, Moretto facând din nou minuni. In repriza a doua, portughezii au iesit la joc si au fost aproape de gol, dar Simao a ratat singur cu Valdes (’61). Catalanii au pierdut teren, iar Miccoli a fost de fiecare data periculos in atac.


In minutul 86, Benfica s-a aflat la un pas sa dea lovitura de gratie Barcelonei, dar sutul lui Karagounis a fost scos cu greu de Valdes. Apoi a picat golul lui Eto’o si sperantele lusitanilor s-au naruit.


Barca va juca in semifinale cu AC Milan, turul fiind programat pe 18 aprilie, pe „San Siro“, iar returul pe 26 aprilie, in Spania. (M.A.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS