10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportArsenal da tun dupa tun

Arsenal da tun dupa tun


Pentru prima data in istoria clubului, „tunarii“ s-au calificat in penultimul act al competitiei, fiind singura echipa din istoria intrecerii care nu a primit gol in opt partide consecutive.


Juventus – Arsenal 0-0 (in tur, 0-2)


• Stadion „Delle Alpi“, spectatori: 50.000.


Juventus: Buffon – Zambrotta, Kovac, Cannavaro, Chiellini (’66, Balzaretti) – Mutu (’61, Zalayeta), Emerson, Giannichedda, Nedved – Ibrahimovic, Trezeguet. Antrenor: Fabio Capello.


Arsenal: Lehmann – Eboue, Toure, Senderos, Flamini – Hleb (’88, Diabi), Gilberto, Fabregas, Reyes (’63, Pires) – Ljungberg, Henry. Antrenor: Arsene Wenger.


• Cartonase galbene: Nedved (2), Chiellini / Flamini, Reyes.


• Cartonas rosu: Nedved (’77).


• A arbitrat: Herbert Fandel (Germania).


Dupa Real Madrid, nici Juventus nu a putut face fata pustilor lui Arsene Wenger, care in acest sezon din Liga Campionilor au uimit pe toata lumea. Arsenal a ajuns in premiera in semifinalele competitiei, stabilind si un record. „Tunarii“ nu au mai primit gol de 739 de minute, ultima data Lehmann fiind invins pe 27 septembrie 2005, pe „Amsterdam ArenA“, la partida câstigata de londonezi cu 2-1 in fata lui Ajax, in etapa a doua din faza grupelor. „In fiecare an eram favoriti si nu am ajuns in semifinale. Acum, când calculele hârtiei nu ne dadeau prea multe sanse, am reusit“, a spus tehnicianul francez al lui Arsenal, care a facut dintr-o echipa de copii, strânsi in jurul lui Henry, una de temut, cel putin in Liga Campionilor.


Mutu a fost titular


Pe „Delle Alpi“, Juventus avea de recuperat un handicap de doua goluri, insa elevii lui Capello nu au putut desface nici macar o data „lacatul“ defensivei engleze. Profitând de absenta lui Camoranesi, Adrian Mutu a fost din nou titular, dar nu a putut ajuta cu nimic echipa. Românul s-a remarcat doar la o actiune ofensiva, când a fost faultat de Flamini, el venind si de câteva ori in sprijinul apararii. Torinezii l-au incercat pe Lehmann doar cu suturi de la distanta, pentru ca in careu le-a fost imposibil sa patrunda. Ibrahimovic a fost cap de linie, iar la Trezeguet au ajuns foarte putine mingi.


In schimb, Arsenal a creat pericol ori de câte ori a pornit in viteza spre poarta lui Juventus, in special prin Henry si Reyes, Buffon fiind nevoit de multe ori sa iasa si sa blocheze atacurile londonezilor. La Juve, doar Nedved s-a zbatut mai mult, insa inutil, cehul facând exces de zel care i-a adus spre final si eliminarea. Cea mai mare ocazie de gol a italienilor i-a apartinut lui Ibrahimovic, al carui sut deviat a fost scos cu greu de Lehmann (’68), portarul german opunându-se si la torpila lui Nedved, câteva minute mai târziu.


In ultimele minute, tot Arsenal a fost mai aproape de gol, in timp ce torinezii erau deja resemnati. „Am facut tot posibilul sa invingem si cred ca am avut si putin ghinion in repriza a doua. Oricum, iesim din competitie cu capul sus. S-a calificat echipa aflata intr-o forma mai buna“, a spus la final Fabio Capello. In semifinale, „tunarii“ vor da piept cu Villarreal, meciul tur urmând sa se dispute pe 19 aprilie, la Londra, iar returul pe 25 aprilie, in Spania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS