12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportInzaghi, infratit cu norocul

Inzaghi, infratit cu norocul

AC Milan – Olympique Lyon 3-1


• Stadion „San Siro“, spectatori: 78.894.


• Au marcat: F. Inzaghi ’25, ’88, Sevcenko ’90+3 / Diarra ’31


Milan: Dida – Stam (’23, Costacurta), Nesta, Kaladze, Serginho – Gattuso (’78, Maldini), Pirlo (’71, Ambrosini), Seedorf – Kaka – Sevcenko, F. Inzaghi. Antrenor: Carlo Ancelotti.


Olympique Lyon: Coupet – Clerc, Cris, Cacapa, Abidal – Diarra, Juninho, Wiltord – Fred (’70, Carew), Malouda, Govou (’84, Reveillere). Antrenor: Gerard Houllier.


• Cartonase galbene: Gattuso, Inzaghi, Maldini, Serginho.


• A arbitrat: Terje Hauge (Norvegia).


Lui Carlo Ancelotti i-a trecut din nou glontul pe la ureche, dar a fost salvat de oportunismul lui Filippo Inzaghi.


Pentru al treilea sezon consecutiv, Olympique Lyon a ratat calificarea in semifinalele Ligii Campionilor. Anul trecut, francezii au fost eliminati, la penaltiuri, de PSV Eindhoven, iar marti seara a trebuit sa se recunoasca invinsi de „diavolii“ milanezi, de fiecare data ajutati de „Zeita Fortuna“ exact atunci când au nevoie. Dupa 0-0 in tur, Lyon era calificata in minutul 88 al disputei de pe „San Siro“, gratie golului de 1-1 reusit de Diarra (’31), dar Inzaghi a spulberat visul lui Juninho si compania, iar Sevcenko a facut ca soarta francezilor sa fie si mai cruda.


In semifinale, Milan va da piept cu invingatoarea dintre Barcelona si Benfica (meci disputat aseara târziu), aceasta fiind a treia semifinala in ultimele patru sezoane pentru italieni.


Olympique s-a vazut condusa din minutul 25, dupa ce Inzaghi a reluat cu capul centrarea lui Seedorf. Pâna la primirea golului, francezii ratasera prin Wiltord (’18), Malouda (’19) si Juninho (’22). Oaspetii au egalat insa peste sase minute la o lovitura libera executata de Juninho si transformata in gol de Diarra, care a punctat cu capul din fata unui Dida dezechilibrat, prima repriza incheindu-se cu o bara a lui Fred.


La reluare, Milan a avut câteva tentative ofensive la poarta oaspetilor, prin Nesta (’46), Sevcenko (’55) si Seedorf (’62), dar fara a-si atinge tinta. Wiltord a respins de pe linia portii un sut al lui Kaka (’75) si meciul parea sa se indrepte spre o calificare a lyonezilor, pâna când au iesit din nou la rampa Sevcenko si Inzaghi. Sutul primului a lovit bara din dreapta lui Coupet, apoi pe cea din stânga, inainte ca Inzaghi sa o impinga in poarta, pentru ca ucraineanul sa profite in prelungiri de o pasa gresita a lui Clerc si sa puna capat partidei.


Agentia Datasport a notat dupa meci ca „Milan continua si dupa ultima respiratie“, in timp ce Gazzetta dello Sport a scris: „Cu inima lui Inzaghi, Milan merge mai departe“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU