13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAmendati, dar calificati in cupele europene

Amendati, dar calificati in cupele europene

Dupa infrângerea cu CSM Medgidia de pe teren propriu, Consiliul de Administratie al clubului Energia Pandurii Târgu Jiu s-a intrunit pentru a analiza cauzele insuccesului si pentru a stabili sanctiunile.


Handbalistii lui Liviu Andries (foto) au capotat, 27-30, cu CSM Medgidia chiar la Târgu Jiu, iar sefii clubului gorjean nu au trecut cu vederea contraperformanta. „Consiliul de Administratie a analizat tot acest retur in care nu am evoluat ca in prima parte. Luam ca un accident acest joc cu Medgidia, se intâmpla si la alte echipe. In cazul in care câstigam cel putin un punct, locul patru ne era asigurat. Deconectarea, gândul ca urmeaza Sarbatorile de Pasti cu o mica vacanta, jocul din Cupa României, când am batut la zece goluri, ar fi cauzele infrângerii. Sa speram ca ramâne un accident“, a declarat Andries.


Prima pe care trebuia sa o incaseze gorjenii pentru victorie, 100 de euro, a fost transformata in amenda, iar vacanta de zece zile stabilita initial dupa jocul cu Medgidia a fost redusa la jumatate. „Este o pauza destul de mare si nu pot sa-i tin in priza pâna atunci pentru ca intervine saturatia pe final de campionat. Filip si Radulescu sunt plecati la loturile nationale. De joi pâna marti vor fi liberi, iar miercuri revin la pregatire“, a mai precizat tehnicianul Energiei Pandurii Târgu Jiu.


Urmatorul meci al „pandurilor“, cu Steaua, programat pe 27 aprilie, va fi foarte probabil amânat, deoarece pe 23 si 30 bucurestenii vor disputa finala Challenge Cup.


Obiectivul este realizat


Oltenii sunt convinsi ca nimic nu-i mai poate opri din drumul spre cupele europene, chiar daca, matematic, Uztel Ploiesti ii mai poate incurca. Cum meciul direct dintre Energia si Uztel are loc la Târgu Jiu si distanta dintre cele doua formatii este de noua puncte, iar ploiestenii vor intâlni HCM Constanta, Resita si Steaua in ultimele etape, „pandurii“ considera obiectivul indeplinit cu cinci etape inaintea incheierii sezonului.


„Acum ne ramâne de jucat pentru a ne mentine in locurile fruntase, dar nu se pune problema de a rata calificarea in cupele europene. Obiectivul care ni s-a schimbat in aceasta iarna este indeplinit. Speram ca vom trece peste acest accident si vom face jocuri bune pentru ca urmeaza cinci etape de foc. Vom avea adversare precum finalista Challenge Cup, Steaua, semifinalista Cupei Cupelor, HCM Constanta, si ne propunem sa obtinem patru puncte, pentru a ne asigura locul patru. Si matematic, spun eu, participarea in cupele europene este realizata“, a afirmat cu toata convingerea Liviu Andries.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS