21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Alonso s-a impus

Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, care s-a desfasurat ieri, a fost marcat de incidente din turul de incalzire si pâna la final. Aceasta cursa s-a soldat cu zece abandonuri si patru intrari pe pista ale safety-car-ului.


Cea de-a treia etapa a Campionatului Mondial a fost câstigata de spaniolul Fernando Alonso (foto) (Renault), care a pus in valoare atât calitatile sale, cât si pe cele ale monopostului pe care il conduce. Desi plutonul a fost strâns de patru ori in timpul cursei de la Melbourne, spaniolul s-a distantat cu usurinta de urmaritorii sai de fiecare data când masina de siguranta a parasit pista. Alonso si-a trecut in cont a doua victorie din cele trei curse ale sezonului si a zecea din cariera, distantându-se la 14 puncte in clasamentul pilotilor fata de finlandezul Kimi Raikkonen.


Abandonuri pe banda rulanta


Imediat dupa start, Trulli si-a pus monopostul de-a curmezisul pistei, Masa s-a atins de Klien, a intrat apoi in parapet si in spatele masinii lui Nico Rosberg, distrugându-i eleronul. Cu exceptia lui Klien, ceilalti trei au abandonat. In turul sase, Klien a izbit cu violenta zidul de protectie, fiind nevoit sa abandoneze. In turul 22, Mark Webber a abandonat chiar in momentul când se afla la conducerea cursei. Michael Schumacher a facut si el cunostinta cu zidul de protectie in turul 33, fiind urmat dupa patru tururi de Vitantonio Liuzzi, care a lovit de trei ori marginile circuitului. Montoya s-a trecut si el pe lista abandonurilor, fiind la un pas de a se lovi de parapetii circuitul. Jenson Button, aflat pe locul cinci, a abandonat cu motorul in flacari la numai câtiva metri de linia de sosire.


Ierarhiile CM din Formula 1


Clasamentul Marelui Premiu al Australiei: 1. Fernando Alonso (Spania / Renault), 2. Kimi Raikkonen (Finlanda / McLaren-Mercedes), 3. Ralf Schumacher (Germania / Toyota), 4. Nick Heidfeld (Germania / BMW-Sauber), 5. Giancarlo Fisichella (Italia / Renault), 6. Jacques Villeneuve (Canada / BMW-Sauber), 7. Rubens Barrichello (Brazilia / Honda), 8. David Coulthard (Marea Britanie / Red Bull Racing).


Clasamentul pilotilor, dupa trei etape, este urmatorul: 1. Fernando Alonso 28 de puncte, 2. Kimi Raikkonen 14, 3. Giancarlo Fisichella 14, 4. Michael Schumacher 11, 5. Jenson Button 11, 6. Juan Pablo Montoya 9, 7. Ralf Schumacher 7, 8. Nick Heidfeld 5.


Clasamentul constructorilor este urmatorul: 1. Renault 42 de puncte, 2. McLaren-Mercedes 23, 3. Ferrari 15, 4. Honda 13, 5. BMW Sauber 10, 6. Toyota 7, 7. Williams 5, 8. Red Bull Racing 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS