22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpectacol de gala in Giulesti

Spectacol de gala in Giulesti

Rapid – Steaua 1-1


• Stadion „Giulesti – Valentin Stanescu“, spectatori: 18.000.


• Au marcat: V. Moldovan ’48 / Nicolita ‘4.


Rapid: D. Coman – M. Constantin, Maftei, I. Rada – Badoi, E. Dica (’78, V. Negru), R. Stancu, I. Stancu (’46, N. Grigore) – Buga, D. Niculae – V. Moldovan (’65, Burdujan). Antrenor: Razvan Lucescu.


Steaua: Carlos – Ogararu, Goian, Ghionea, P. Marin – Oprita, M. Radoi, Paraschiv (’67, Cristocea), Nicolita (’50, Nesu) – Cristea (’60, Lovin), N. Dica . Antrenor: Cosmin Olaroiu.


• Cartonase galbene: N. Grigore / Ogararu, Nicolita, Radoi.


• Au arbitrat: W. Stark – M. Scheibel, J.H. Salver.


Meciul Rapid – Steaua a incântat atât prin fair-play-ul suporterilor prezenti in tribune, cât si prin jocul celor doua formatii.


Blaturile nu mai sunt reprezentative pentru fotbalul românesc. Si nici arbitrii corupti. Incepând de joi seara, reprezentativ pentru fotbalul românesc este meciul Rapid – Steaua.


De la spectacolul din tribune si pâna la cel din teren, partida de joi, din Giulesti, a fost o incântare. Nu ne-au luat ochii Ronaldinho, cu driblingurile sale naucitoare, sau Juninho, cu suturile ca din tun, ci Nicolita, cu extraordinara sa incisivitate, si Viorel Moldovan, cu a sa siretenie. Pe bancile tehnice nu au stat Mourinho sau Capello, ci Lucescu jr. si Olaroiu, antrenori care, prin mutarile tactice facute joi seara, au demonstrat ca au valoare pentru fotbalul european.


Incepând de joi seara, România a intrat in Europa. Deocamdata doar prin fotbal.


Steaua a controlat prima repriza


Rapidistii au suferit un soc puternic inca din startul partidei, când in urma unei actiuni ca la carte Steaua a deschis scorul. Un contraatac fulgerator declansat pe partea dreapta de Daniel Oprita s-a incheiat cu o centrare perfecta in careu, iar Banel Nicolita, scapat de marcajul lui Badoi, a inscris cu latul de la 12 metri (‘4).


Elevii lui Lucescu si-au revenit greu din pumni si au asteptat cu sufletul la gura pauza, sperând ca vor intoarce soarta meciului in repriza secunda. In minutul 45, fanilor giulesteni le-a stat inima pentru o clipa, dupa ce Daniel Oprita l-a executat pe Coman cu o lovitura puternica de cap, insa arbitrii germani au anulat golul, considerând ca mingea centrata din corner de Banel Nicolita a depasit suprafata de joc.


Lupta decisiva se va da in retur


Debutul mitanului secund a parut scris dupa acelasi scenariu ca si inceputul primei reprize, numai ca, de aceasta data, protagonisti au fost giulestenii. In minutul 48, Ghionea a degajat in picioarele lui Buga, vârful rapidist a patruns in careu, i-a pasat lui Emil Dica, mijlocasul giulestean a sutat cu efect, pe jos, pacalindu-l pe Carlos, care a scapat balonul din brate, iar Viorel Moldovan, venit lansat, si-a facut datoria de atacant veritabil, inscriind de la numai un metru. La 1-1, Lucescu si Olaroiu si-au inceput mutarile tactice, insa nu au reusit sa se surprinda, iar partida s-a incheiat cu o remiza care lasa deschisa lupta pentru calificarea in semifinale.


Suntem pregatiti ca, pe 6 aprilie sa asistam la un nou spectacol de gala, care sa confirme faptul ca fotbalul românesc a renascut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII