21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAu salvat onoarea Bundesligii

Au salvat onoarea Bundesligii

Ultima reprezentanta a Germaniei in cupele europene, Schalke 04, a salvat onoarea Bundesligii si si-a asigurat inca din mansa tur a sferturilor un loc in semifinalele Cupei UEFA. Nemtii au trecut peste insuccesul din campionat (2-2, acasa, cu VfL Wolfsburg), care i-a coborât pe locul patru in clasament, si s-au razbunat joi seara pe bulgarii de la Levski Sofia.


Gazdele au inceput excelent meciul si veteranul Daniel Borimirov a deschis scorul in minutul 6, dupa ce a driblat un fundas german si nu i-a lasat nici o sansa portarului Frank Rost. Levski a controlat jocul in prima repriza, in care oaspetii nu au avut decât o singura ocazie de gol, insa eliminarea lui Bardon (’35) le-a dat peste cap socotelile bulgarilor.


In repriza a doua, Schalke a marcat de trei ori in fata unei echipe neinvinse acasa in actuala editie a Cupei UEFA si se poate gândi deja la duelul din semifinale, cel mai probabil cu FC Sevilla. In minutul 48, Varela a egalat pentru germani, Lincoln a dus scorul la 2-1, cu un sut de la 20 de metri (’69), Asamoah stabilind apoi rezultatul final, cu 11 minute inainte de sfârsitul partidei, dupa o faza in care Christian Poulsen a trimis balonul in bara.


Cupa UEFA, prima mansa a sferturilor


Rezultatele inregistrate in meciurile disputate joi, in prima mansa a sferturilor de finala ale Cupei UEFA:


FC Basel – Middlesbrough 2-0 (Delgado ’43, Degen ’45).


FC Sevilla – Zenit St. Petersburg 4-1 (Saviola ’15, ’82, Marti ’56 – pen, Adriano ’90 / Kerzhakov ’45).


Levski Sofia – Schalke 1-3 (Borimirov ‘6 / Varela ’48, Lincoln ’69, Asamoah ’79).


Rapid Bucuresti – Steaua Bucuresti 1-1 (V. Moldovan ’48 / Nicolita ‘4).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS