17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSarbatoare, nu razboi

Sarbatoare, nu razboi

Rapid – Steaua


• Stadion „Giulesti – Valentin Stanescu“, astazi, ora 20.45 (Antena 1, in direct)


• Formatii probabile:


Rapid: D. Coman – M. Constantin, Maftei, I. Rada – Badoi, R. Stancu, E. Dica,
I. Stancu – Buga, D. Niculae – V. Moldovan. Antrenor: Razvan Lucescu.


Steaua: Carlos – Ogararu, Goian, Ghionea, Nesu – Nicolita, M. Radoi, Lovin, Cristocea – Oprita, N. Dica. Antrenor: Cosmin Olaroiu.


• Vor arbitra: W. Stark – M. Scheibel, J.H. Salver (toti din Germania).


Atât oficialii Rapidului, cât si cei ai Stelei le-au cerut suporterilor sa nu produca incidente in tribune pentru a evita astfel eventualele sanctiuni din partea forului fotbalistic european.


Meciurile din prima mansa a sferturilor de finala ale Cupei UEFA se vor disputa astazi. In aceasta faza a competitiei se vor infrunta si doua echipe românesti, Rapid si Steaua.


Datorita faptului ca aceste formatii se vor intâlni in sferturi, capitala României va avea sigur o echipa in semifinalele competitiei.


Prima confruntare din sferturile Cupei UEFA dintre Rapid si Steaua se va desfasura astazi, de la ora 20.45, pe stadionul „Giulesti-Valentin Stanescu“. In aceasta partida, ambele echipe vor fi lipsite de câte doua piese de baza. De la gazde vor absenta mijlocasii Maldarasanu si Karamian, care sunt accidentati, in timp ce la oaspeti nu vor putea juca mijlocasul Bostina (suspendat) si atacantul Iacob (accidentat).


Antrenorii fac apel la calm


Antrenorul formatiei giulestene, Razvan Lucescu, le-a cerut suporterilor celor doua formatii sa nu produca incidente in tribune, opinând ca „dubla“ Rapid – Steaua este prilej de sarbatoare si nu unul pentru razboaie.


„Trebuie sa fim constienti de faptul ca este prima oara in istoria fotbalului românesc când doua formatii se intâlnesc intr-o competitie internationala la acest nivel. De aceea, la acest meci nu e loc de razboaie si lupte, e loc doar de sarbatoare“, a afirmat Lucescu.


La rândul sau, tehnicianul Stelei, Cosmin Olaroiu, a spus ca nu se teme ca rivalitatea dintre suporterii echipelor Steaua si Rapid ar putea degenera in incidente violente. „Sunt incidente izolate. Si in Spania s-a intrerupt meciul. Se intâmpla peste tot, nu numai la noi. Am avut doua discutii cu suporterii si sunt constienti de importanta meciului“, a mentionat Olaroiu.


Jucatorii se dueleaza in declaratii


Atacantul giulestean Daniel Niculae este convins ca echipa sa se va califica in semifinalele Cupei UEFA. „Cred ca prin jocul nostru vom putea trece mai departe“, a spus Niculae.


La rândul sau, portarul Danut Coman considera ca echipa Rapid trebuie sa ramâna in continuare fara gol primit pe teren propriu in Cupa UEFA, dar a mentionat ca „este mult mai importanta calificarea in semifinale“.


In replica, mijlocasul Florin Lovin a spus ca vrea ca Steaua sa fie prima echipa care reuseste sa inscrie pe stadionul „Giulesti – Valentin Stanescu“ in Cupa UEFA. „Va fi un mare avantaj daca vom marca in Giulesti, pentru ca un gol in deplasare valoreaza cât doua. Nici Hamburg nu a dat gol in Giulesti. Sper sa o facem noi“, a subliniat Lovin.


Cupa UEFA, prima mansa a sferturilor


Arbitrii partidelor care se vor desfasura astazi, in prima mansa a sferturilor de finala ale Cupei UEFA:


FC Basel (Elvetia) – Middlesbrough (Anglia): Roberto Rosetti (centru) – Cristiano Copelli, Alessandro Stagnoli (asistenti) – toti din Italia.


FC Sevilla (Spania) – Zenit Sankt Petersburg (Rusia): Alain Hamer (centru) – Francis Crelo (ambii din Luxemburg), Jean-Philippe Izzo (asistenti) – Franta.


Levski Sofia (Bulgaria) – Schalke 04 Gelsenkirchen (Germania): Michael Riley (centru) – David Babski, Peter Kirkup (asistenti) – toti din Anglia.


Rapid Bucuresti (România) – Steaua Bucuresti (România): Wolfgang Stark (centru) – Markus Scheibel, Jan-Hendrick Salver (asistenti) – toti din Germania.


Meciurile retur sunt programate pe 6 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU