12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPavel Badea, sef la CS Universitatea

Pavel Badea, sef la CS Universitatea

Dupa o absenta de un an, „Badita“ este pe punctul de a reveni in sport, el fiind unicul candidat la concursul de astazi de la CS „U“ Craiova.


Ultima data antrenor principal la Universitatea in turul campionatului nefast 2004/2005, Pavel Badea s-a retras din lumea fotbalului, preocupat mai mult de afacerile personale.


Astazi, la sediul Clubului Sportiv Universitatea se desfasoara concursul pentru ocuparea postului de director executiv, post devenit liber ca urmare a indepartarii profesorului Ion Rinderiu din motive de vârsta. Corneliu Andrei Stroe, presedintele Consiliului de Administratie al CS Universitatea, a afirmat ieri:„Intr-adevar, mâine (astazi, n.r.) va fi concursul pentru desemnarea noului director executiv, iar Pavel Badea este singurul inscris. Daca «Badita» va reusi, cred ca CS Universitatea va avea de câstigat. Si imi place sa cred ca va reusi deoarece, cum sa spun, tematica ii este cunoscuta, mai ales ca are experienta in sport, el cunoscând fenomenul nu numai din România, ci si din Elvetia, Coreea de Sud si Japonia“.


Badea: „Ar fi o reintoarcere la clubul mama“


Aflat de câteva zile in Bucuresti deoarece sotia urmeaza sa aduca pe lume al doilea copil al familiei Badea, un baietel, „Badita“ a comentat astfel posibila sa numire ca director executiv la CS Universitatea: „Daca eu voi fi câstigatorul concursului de mâine (astazi, n.r.), atunci putem discuta. Din ce motive mi-am depus dosarul? Nu este vorba de nici o provocare, cum ziceti. N-am ce si n-am cui sa demonstrez ceva anume. Pentru mine, aceasta posibila functie este, de fapt, o continuitate in sport, de a face un lucru care-mi place si pentru care am abilitati. Nu ma intereseaza partea materiala a functiei. Sunt legat sufleteste de clubul Universitatea, eu fiind legitimat aici din 1977, iar pâna in 1990 clubul Universitatea avea in componenta toate sectiile, fotbal, volei, handbal. Cu alte cuvinte, pentru mine ar fi o reintoarcere la clubul mama!“


Un nou CSM Craiova, pendinte de Consiliul Local


Un proiect mai vechi este pe punctul de a prinde viata in Banie, respectiv infiintarea unui Club Sportiv Municipal (CSM) pe lânga Consiliul Local Craiova, asa cum exista si in alte municipii din România.


Acesta ar urma sa obtina certificat de identitate sportiva pâna in aceasta vara, apoi ar prelua si finanta aproape intreaga activitate competitionala de la CS Universitatea.


Despre acest proiect, Corneliu Stroe a precizat: „Ne-am documentat asupra formelor care trebuie facute, iar acum un notar din Craiova se va ocupa de toate documentele necesare infiintarii unui club sportiv, dar toate demersurile se fac prin Primaria Craiovei. Dupa ce va infiinta aceasta noua structura sportiva, benefica pentru Craiova, atunci se va incheia un protocol de colaborare intre CSM al Consiliului Local Craiova si CS Universitatea. Cred ca pâna la inceperea noului an universitar, 1 octombrie, aceasta colaborare sa fie rezolvata. Acest club va fi finantat de consiliul local, sponsori din municipiu, cum este acum Fundatia GAZETA DE SUD, alocatiile bugetare de la MEC etc“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU