14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTrei craioveni de elita

Trei craioveni de elita

Cosmin Ciuna, Alexandru Dresca si Marius Jianu se bat in Irlanda pentru a prinde un loc la Campionatul European de Juniori din luna mai.


Reprezentativa de juniori „Under 17“ a României se afla de sâmbata in Republica Irlanda, unde participa la Turul de Elita, etapa intermediara ce reprezinta ultimul tur de calificare la Campionatul European din Luxemburg. Printre cei 18 juniori selectionati se regasesc si trei sportivi care provin de la cluburi din Banie. Este vorba de portarul Cosmin Razvan Ciuna, de la CSS Universitatea Craiova, fundasul Alexandru Dresca si atacantul Marius Jianu, ambii de la Scoala de Fotbal „Gica Popescu“ Craiova.


Intrecerea din Irlanda a debutat aseara (ora 21.00) pentru selectionata României, care si-a facut incalzirea chiar cu echipa gazda. In afara României si Irlandei, la Turul de Elita mai participa selectionatele „Under 17“ ale Serbiei-Muntenegru si Israelului, care, de asemenea, s-au intâlnit aseara.


Mâine vor avea loc alte doua partide: Serbia-Muntenegru – România (stadion „Belfield Park“ Bray, ora 16.30) si Israel – Irlanda (Dublin, ora 21.00). Ultimele meciuri ale intrecerii se vor disputa vineri, dupa urmatorul program: Republica Irlanda – Serbia-Muntenegru (Dublin, ora 21.00) si România – Israel („Carlisle Grounds“ Bray, ora 21.00).


Câstigatoarea grupei din care face parte si România se va califica, impreuna cu echipele clasate pe locul intâi in celelalte sase grupe ale Turului de Elita si cu Luxemburg, tara gazda, la faza finala a competitiei. Campionatul European de Juniori „Under 17“ este programat in perioada 3-14 mai 2006.


Delegatia României este condusa de Miodrag Belodedici, care indeplineste functia de director tehnic al loturilor nationale de juniori, iar selectionata „Under 17“ este antrenata de trioul Marian Bucurescu, Ionel Augustin si Dumitru Moraru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS