12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024

Mutu vrea revansa

„Briliantul“ este hotarât sa demonstreze in Anglia, la meciul Arsenal-Juventus, ca a depasit perioada critica prin care a trecut dupa ce a fost depistat pozitiv la controlul antidrog.


In prima mansa a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor se vor disputa astazi primele doua partide. La Londra, pe arena „Highbury“, se vor infrunta Arsenal si Juventus Torino, in timp ce la Benfica, pe stadionul „Da Luz“, vor sta fata in fata Benfica si FC Barcelona. Acest ultim meci, care va opune campioanele Portugaliei si Spaniei, este singurul sfert de finala in care nu joaca nici o reprezentanta a Italiei. Ambele partide vor incepe la ora 21.45, intâlnirea de pe „Highbury“ urmând sa fie transmisa in direct de Pro TV. Rezumatul celor doua intâlniri va putea fi urmarit la acelasi post de televiziune, dupa miezul noptii.


Wenger are probleme de lot


Arsenal se confrunta inaintea meciului cu Juventus cu vechile probleme de efectiv, pe lista indisponibililor continuând sa se gaseasca Ashley Cole, Gael Clichy, Pascal Cygan, Kerrea Gilbert si Lauren. In aceste conditii, tinerii Emmanuel Eboue si Mathieu Flamini vor fi din nou titulari pe cele doua flancuri ale apararii.


La mijloc, din cauza accidentarii la coapsa a lui Freddie Ljungberg, Robert Pires ar putea prinde un loc in primul „unsprezece“. La rândul sau, Antonio Reyes a suferit o accidentare usoara, dar este foarte probabil sa joace astazi, alaturi de Thierry Henry, in linia de atac. In caz contrar, tehnicianul Arsene Wenger il va utiliza pe Robbie Van Pearsie.


Mutu profita de absenta lui Nedved


In partida de pe „Highbury“, cu Arsenal, la Juventus nu vor juca atacantul italian Alessandro Del Piero, care este accidentat, si mijlocasul ceh Pavel Nedved, care este suspendat in urma cartonaselor galbene primite in „dubla“ cu Werder Bremen din optimi.


Del Piero s-a accidentat la piciorul stâng in primele minute ale partidei de sâmbata, cu AS Roma, fiind schimbat cu David Trezeguet, in minutul 17. Fotbalistul nu a fost inclus in lotul care va face deplasarea la Londra, el urmând sa fie supus unor teste medicale la inceputul saptamânii viitoare. „Nu cred ca este ceva grav. Totusi, este pacat. Vom astepta rezultatele testelor“, a spus Del Piero. Atacantul italian a evoluat in sapte partide in actuala editie a Ligii Campionilor si a inscris in aceste meciuri trei goluri.


De absenta cehului Pavel Nedved ar putea profita Adrian Mutu, care ar putea fi folosit titular de Capello pe banda stânga, acolo unde a mai evoluat in câteva rânduri in Serie A. Mutu a spus presei britanice ca este gata sa demonstreze in Anglia, la meciul cu Arsenal, ca a depasit perioada critica prin care a trecut dupa ce a fost depistat pozitiv la controlul antidrog. „Am terminat-o cu drogurile si cluburile de noapte. Sunt gata sa demonstrez in Anglia ca am depasit complet perioada critica“, a afirmat Mutu.


Liga Campionilor, prima mansa a sferturilor


Arbitrii meciurilor care se vor disputa astazi, de la ora 21.45, in prima mansa a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor:


Benfica Lisabona (Portugalia) – FC Barcelona (Spania): Stephen Bennett (centru) – Philip Sharp, Michael Tingey (asistenti) – Michael Dean (rezerva) – toti din Anglia.


Arsenal (Anglia) – Juventus Torino (Italia): Peter Frojdfeldt (centru) – Kenneth Petersson, Stefan Wittberg (asistenti) – Martin Ingvarsson (rezerva) – toti din Suedia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS