16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTot mai aproape de titlu

Tot mai aproape de titlu

Catalanii au câstigat cu 3-1 partida de pe „Nou Camp“ cu Getafe, in ziua in care Ronaldinho a implinit 26 de ani.


Marti a fost mare sarbatoare in rândul fanilor Barcelonei. Vedeta echipei, Ronaldinho, a implinit 26 de ani, iar coechipierii i-au facut cadou o noua victorie in campionat, care a apropiat si mai mult Barca de al 18-lea titlu din istoria clubului. „Victima“ catalanilor s-a numit Getafe, echipa la care sunt legitimati Cosmin Contra si Gica Craioveanu parasind invinsa stadionul „Nou Camp“, in primul joc al etapei a 29-a din Primera Division.


Elevii lui Rijkaard s-au impus cu 3-1, dupa ce oaspetii au fost cei care au deschis scorul, in debutul meciului, prin Nano (‘4). Desi Barcelona nu a putut conta pe cinci titulari, Larsson, Messi, Edmilson, Marquez si Xavi (ultimul fiind indisponibil pâna la finalul sezonului), acest lucru nu s-a cunoscut, fiind de ajuns ca in teren sa se afle Ronaldinho, Eto’o, Deco sau Puyol pentru ca echipa sa obtina a 21-a victorie din campionat.


Catalanii au egalat gratie unui autogol (Matellan ’21), apoi a iesit la rampa Samuel Eto’o, care a inchis tabela cu o dubla (’51, ’69). Primul gol marcat de atacantul camerunez a fost al 100-lea inscris de el in campionatul Spaniei, exact de ziua lui Ronaldinho si in meciul in care capitanul Carles Puyol a bifat 200 de jocuri in Primera.


Ronaldinho, emotionat


Desi nu a reusit sa marcheze de ziua lui, cel mai bun jucator al lumii in 2005 (in opinia FIFA) si detinatorul „Balonului de Aur“ a creat câteva faze spectaculoase, fiind coautor la ultimul gol al lui Eto’o. „Nu credeam ca lumea imi va pregati o sarbatoare asa frumoasa. Am avut cu adevarat emotii. Sper sa ramân la Barcelona cât mai mult timp si sa le ofer suporterilor nostri un sezon viitor la fel de frumos ca si acesta. Lucrurile merg bine si pentru ca suntem un grup unit, o mare familie“, a afirmat la final Ronaldinho.


Barcelona a acumulat 67 de puncte, cu 14 mai multe fata de Real Madrid si 15 fata de Valencia, echipele de pe urmatoarele locuri, dar care urma sa joace aseara cu Zaragoza (deplasare), respectiv Villarreal (acasa).


Dintre cei doi fotbalisti români de la Getafe, doar Contra a evoluat pe „Nou Camp“, fiind folosit tot meciul de antrenorul Bernd Schuster, in timp ce Craioveanu nu a fost convocat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS