18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii mizeaza pe atac

Pandurii mizeaza pe atac

Antrenorul Viorel Hizo sustine ca va aborda cu prudenta jocul de la Iasi, dar nu se va baricada in aparare, pentru ca fundasii sai gafeaza deseori.


Absentele lui Sava si Perisic il obliga pe tehnicianul „pandurilor“ sa schimbe sistemul de joc pentru a treia oara in acest retur. Daca impotriva Farului „Dulaul“ a abordat jocul in 5-3-2, iar cu Dinamo in 4-4-2, la Iasi tehnicianul alege ceva intermediar, sistemul 3-4-1-2. „Trebuie sa schimb sistemul de joc la fiecare etapa in functie de câte cartonase luam sau de starea de sanatate a unuia sau altuia. Imi convenea sa joc la Iasi cu 4-4-2, dar nu pot pentru ca este un risc prea mare“, a afirmat Hizo. Dupa gafele de la Constanta, Amzucu revine in primul unsprezece mai repede decât se astepta, completând linia defensiva alaturi de Scarlatache si Bogoi. La mijloc, Hizo are de ales in partea dreapta intre Dragomir si Buta, in centrul liniei mediane Vranjkovic si Vancea sunt favoriti, iar in stânga Trofin este titular cert.


Stefan, Vintilescu si Armel este tridentul ofensiv responsabil cu recuperarea punctelor pierdute in tur pe „Municipal“ cu moldovenii de la Politehnica Iasi. „Meciul de la Iasi trebuie sa-l tratam ca pe un joc de acasa. In deplasare nu am fost nicaieri sa ne baricadam si nu vom face asta niciodata. Cu jucatorii pe care-i avem in componenta lotului este foarte greu sa suportam o presiune constanta si de lunga durata facând un joc de aparare sau antijoc. Pentru aceste lucru trebuie sa ai niste fundasi centrali care sa nu greseasca niciodata. Noi trebuie sa facem adversarul sa joace pe calitatile noastre, nu pe calitatile lor. In momentul când acceptam dominarea apar problemele“, a punctat tehnicianul gorjenilor.


Buta a fost legitimat la Pandurii


Cornel Buta a fost legitimat ieri la Federatia Româna de Fotbal de „satelitul“ echipei Pandurii, EMC Rovinari, si va putea evolua la divizionara A din Târgu Jiu din momentul in care clubul de pe Jiu va primi din Ucraina cartea verde a fotbalistului. Oficialii clubului Pandurii spera sa primeasca astazi cel târziu documentul care ii da dreptul lui Buta sa revina dupa doi ani in Divizia A. Fotbalistul a fost convocat de Viorel Hizo pentru partida de la Iasi si daca va primi cartea verde in timp util este foarte posibil sa debuteze la Pandurii din postura de titular.


Steaua – Pandurii, amânata de Cupa UEFA


Partida dintre Steaua Bucuresti si Pandurii Târgu Jiu din cadrul etapei a XX-a a Diviziei A a fost amânata pentru o data ce va fi stabilita ulterior. In cadrul aceleiasi etape a mai fost amânat si jocul dintre Rapid Bucuresti si Otelul Galati, pentru a permite celor doua echipe românesti sa dispute meciul retur din sferturile Cupei UEFA. Unul dintre cele doua meciuri amânate se va disputa pe 19 aprilie in functie de echipa care va fi eliminata din Cupa UEFA. Daca Steaua se va califica in semifinale, atunci pe 19 aprilie se va juca Rapid – Otelul, urmând ca Pandurii sa astepte alta data libera in calendarul echipei lui Gigi Becali. Conform ROAF, un meci nu poate fi amânat mai mult de 20 de zile, dar, probabil, interesul national va prima, iar LPF va incalca regulamentul in cazul uneia dintre echipele calificate in penultimul act al Cupei UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII