18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea, lovita de ghinion

Universitatea, lovita de ghinion

Din sase jucatori-speranta, gruparea alb-albastra s-a ales doar cu cinci, insa nici unul dintre ei nu este apt din punct de vedere fizic, Ovidiu Stinga fiind nevoit sa apeleze la vechea garda.


Observând ca anumite posturi sunt deficitare sau nu confera concurenta dorita, Ovidiu Stinga a intocmit, la finele turului de campionat, o lista cu jucatori, conducerea Universitatii facând tot posibilul pentru a realiza transferurile.


Din pacate, calculele intocmite de oficialii craioveni s-au lovit de refuzul numelor importante din campionatul românesc, fapt ce i-a determinat pe olteni sa-si reorienteze privirile spre fotbalistii tineri, care nu au necesitat prea multa munca de lamurire.


Insa nici de aceasta data norocul nu le-a surâs, pentru ca „plombele“ Stiintei au intâmpinat numai probleme medicale, ei neputând evolua in prima runda din retur. Mai mult, au „sansa“ sa nu-si ajute colegii nici in partida viitoare.


Accidentari in lant la Stiinta


In campania de achizitii din iarna, Universitatea trebuia sa „adopte“ sase jucatori, insa, in cele din urma, in lotul alb-albastru au ramas doar cinci nume, pentru ca liberoul Karl Dodd a facut deplasarea de pomana. Nu aceeasi soarta au avut-o si ceilalti doi australieni, adusi pe „filiera“ impresarului Dan Stalinescu, Ryan Lee Clarke si Michael Baird alaturându-se fratilor Costea, Florin si Alexandru, dar si lui „Jerry“ Gane pentru returul acestui sezon.


Spre ghinionul oficialilor craioveni, cei cinci „magnifici“ au completat doar cu numele lotul alb-albastru, pentru ca accidentarile au venit in lant, iar Ovidiu Stinga nu s-a putut prevala de „cunostintele“ acestora pâna acum.


Daca „micul Kaka“ a tinut-o numai din entorsa in entorsa, nici compatriotul sau Baird nu a iesit din „tipar“, ambii devenind indisponibili o buna perioada. Acelasi lucru este valabil si pentru „Jerry“ Gane, care, nu se stie cum, a „suferit“ o ruptura musculara si, capricios cum este, nu vrea sa-si demonstreze valentele pâna nu este apt din toate punctele de vedere.


Si pentru ca treaba sa fie treaba, Universitatea l-a pierdut definitiv pe Florin Costea, care nu va putea debuta in tricoul alb-albastru decât la inceputul sezonului viitor, pentru ca abia s-a operat de ligamente incrucisate.


Nici fratele mai mic al acestuia nu se poate declara norocos, deoarece, la jocul-scoala sustinut sâmbata dimineata, s-a ales cu o contuzie serioasa la sold, el fiind nevoit sa urmeze tratamentul prescris de medicul Ion Serban, care il va tine sub observatie de astazi.


Incerti si la derbiul cu FC Caracal


Daca soarta lui Florin Costea este pecetluita, nu in acelasi „peisaj“ se incadreaza si restul convalescentilor, care se afla de ceva timp in recuperare fizica. Cu toate acestea, incertitudinea planeaza in continuare atât asupra atacantilor Gane si Baird, care nu au progresat in saptamâna precedenta, cât si asupra juniorilor Clarke si Al. Costea, care au toate sansele sa nu se refaca pâna la intâlnirea de sâmbata, cu FC Caracal.


Concluzionând, nu putem spune ca oficialii Universitatii sunt fericiti, in primul rând pentru ca nu au reusit sa aduca certele valori de care avea nevoie echipa, apoi pentru ca nu au avut parte nici de „plombele“ cooptate. Singura multumire a acestora este ca nu s-au pacalit financiar, transferurile nefiind costisitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII