23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, in elita fotbalului european

România, in elita fotbalului european

Formatia care va câstiga editia 2006-2007 a Cupei României va evolua in primul tur al Cupei UEFA.


Datorita rezultatelor obtinute de echipele românesti in actuala stagiune a Cupei UEFA, formatia care va câstiga editia 2006-2007 a Cupei României va evolua in primul tur al Cupei UEFA, iar gruparea clasata pe locul trei in acelasi sezon al Diviziei A va evolua in turul doi preliminar al aceleiasi competitii.


Dupa disputarea meciurilor din optimile de finala ale Cupei UEFA, România ocupa locul 12, cu 29,124 puncte, la distanta de 1,126 de puncte fata de Belgia si de 1,251 de puncte fata de Scotia, tari care nu mai au nici o reprezentanta in cupele europene.


Doua echipe românesti in Liga Campionilor


In urma disputarii sferturilor de finala, România va obtine patru puncte, la care se adauga un punct bonus acordat pentru calificarea in semifinale, indiferent de rezultatele dublei manse dintre Steaua si Rapid. Cele cinci puncte obtinute se vor imparti la trei, care reprezinta numarul de echipe cu care tara noastra a inceput actualul sezon al cupelor europene. De aici, rezulta 1,6666 de puncte care, adunate la cele 29,124 de puncte deja acumulate, dau un coeficient României de 30,790, prin care România ocupa locul 10.


Aceasta pozitie permite României, indiferent de viitoarele rezultate ale Stelei si Rapidului in actuala editie a Cupei UEFA, inscrierea a doua echipe in Liga Campionilor.


Singurele tari aflate in urma României in clasamentul general al coeficientilor, care au o echipa in cupele europene, sunt Elvetia, reprezentata de FC Basel, si Bulgaria, reprezentata de Levski Sofia. Nici una din aceste tari nu ar putea depasi România chiar daca Basel sau Levski ar obtine numai victorii, inclusiv in finala.


Daca FC Basel ar cuceri Cupa UEFA, Elvetia ar acumula 28,375 de puncte, iar daca formatia bulgara ar triumfa in ultimul act al competitiei ar acumula 27,040 puncte, fata de 29,124 puncte cât are România la aceasta ora.


Putem depasi Rusia si Grecia


Pentru ca echipa campioana sa acceada direct in grupele Ligii Campionilor, România ar trebui sa depaseasca la coeficient Rusia sau Grecia.


Pentru realizarea acestui lucru, câstigatoarea dublei manse dintre Steaua si Rapid are nevoie de minimum o calificare in finala, printr-o victorie si un rezultat de egalitate in semifinale, ceea ce ar aduce României trei puncte, la care se adauga punctul bonus pentru calificarea in finala Cupei UEFA.


In acest caz, România ar acumula 32,123 (1,3333 din semifinale + 30,790 puncte) si ar depasi sigur Grecia (32,081), care nu mai are nici o reprezentanta in cupele europene.


România ar putea depasi si Rusia in cazul in care reprezentanta acestei tari, Zenit Sankt Petersburg, ar fi invinsa in ambele manse din sferturile de finala.


O alta varianta ca România sa inscrie echipa campioana direct in Liga Campionilor este ca Steaua sau Rapid sa ajunga in finala Cupei UEFA (n.r. – fara sa o câstige), dar, obligatoriu, Zenit sa paraseasca Cupa UEFA in sferturi, prin infrângerea in ambele manse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS