22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCupa UEFA are un nou look

Cupa UEFA are un nou look

Daca Liga Campionilor a avut un succes enorm inca de la inceput, cealalta competitie europeana intercluburi majora, Cupa UEFA, intrase pâna in sezonul trecut intr-un con de umbra. Din aceasta cauza, Uniunea Europeana de Fotbal a pus la punct un proiect cu scopul de a crea o identitate bine definita a competitiei si de a pune in valoare marea personalitate de care s-a bucurat turneul de-a lungul mai multor decenii.


S-a acordat si se va acorda atentie fiecarui detaliu, de la panourile si bannerele publicitare de pe marginea terenurilor de joc si amenajarea salilor in care sunt organizate conferintele de presa, pâna la spoturile de promovare a meciurilor din Cupa UEFA difuzate de televiziunile de pe „Batrânul continent“. De acest proiect s-a ocupat managerul UEFA, Dan O’Toole.


„Am decis sa-i redam Cupei UEFA demnitatea si interesul pe care il merita. Am lucrat foarte mult si, chiar daca nu putem spune ca am schimbat complet imaginea competitiei, primele rezultate sunt cu adevarat incurajatoare. Pentru noi este fundamental sa existe o diferentiere clara intre competitii. Noi nu concuram numai cu alte competitii fotbalistice sau sportive, ci cu intreaga lume a spectacolului, cu televiziunea sau internetul. Toti lupta pentru a capta atentia oamenilor“, a spus O’Toole.


Se pregateste finala de la Eindhoven


Uniunea Europeana de Fotbal acorda inca de acum o atentie sporita finalei Cupei UEFA din acest an, care va fi gazduita de orasul olandez Eindhoven. Forul condus de suedezul Lennart Johansson doreste ca ultimul act al competitiei sa depaseasca granitele sportive si sa fie in acelasi timp o manifestare care sa atraga spectatorii ca la un eveniment cultural. „Un oras ca Eindhoven, care nu are un simbol recunoscut in lumea intreaga, asa cum este Turnul Eiffel la Paris sau Colosseumul la Roma, ne ofera o sansa unica din acest punct de vedere. Putem sa facem din Eindhoven, cu ocazia finalei Cupei UEFA, principala atractie din Olanda nu numai in ziua meciului“, a spus managerul UEFA, Dan O’Toole.


„Capcane“ pentru suporteri


Potrivit forului european, proiectul realizat pentru finala competitiei trebuie sa-i atraga atât pe localnici, cât si pe suporterii care vor veni din Europa sa sustina cele doua finaliste, dar si pe turistii asa-zisi neutri, care vor veni sa asiste la un eveniment care are loc o singura data pe an.


„Multi dintre suporterii care vor veni la Eindhoven vor fi obositi dupa o calatorie lunga si pentru ei va fi foarte important sa aiba senzatia ca se gasesc in mijlocul unui eveniment in care este implicat tot orasul“, a opinat O’Toole.


Finala Cupei UEFA se va disputa pe 10 mai, pe stadionul „Philips“ (foto), o arena cu 38.000 de locuri, construita in centrul orasului Eindhoven.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS