22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSuntem pregatiti pentru Dinamo!

Suntem pregatiti pentru Dinamo!

Pandurii – Dinamo


• Stadion „Municipal“, astazi, ora 15.00 (TVR 2)


• Formatii probabile:


Pandurii: Pustinjakovic – Keca, Perisic, Scarlatache, Trofin – Sava, Vancea, Vranjkovic, Stefan – Vintilescu, Armel. Antrenor: Viorel Hizo.


Dinamo: Munteanu – Fl. Petre, Barcauan, Moti, Galamaz – Grigorie, Alexa, Zicu, V. Munteanu – Niculescu, Danciulescu. Antrenor: Ion Marin.


• Vor arbitra: I. Serea – T. Marchis, D. Burloiu.


• Observatori: V. Alexandru, D. Craciun.


Pandurii Târgu Jiu primeste pe „Municipal“ replica liderului Dinamo Bucuresti intr-un meci capital pentru ambele formatii.


Primul meci oficial al „câinilor rosii“ la Târgu Jiu are o incarcatura aparte atât pentru gazde, cât si pentru oaspeti, ambele grupari având un debut nefericit de retur. Dupa umilinta cu Otelul, Dinamo are nevoie de victorie pentru a conta in lupta pentru titlu, in timp ce Pandurii vrea trei puncte necesare pentru a putea respira si sezonul viitor aerul Diviziei A. Daca la Dinamo fiecare punct pierdut inseamna un esec care atrage automat si sanctiuni, pentru gorjeni fiecare punct câstigat reprezinta o victorie.


Unitate, determinare si eficacitate le cere antrenorul Viorel Hizo elevilor sai pentru un rezultat istoric cu Dinamo Bucuresti. „Pentru a câstiga cu Dinamo, echipa trebuie sa fie foarte unita in teren, trebuie sa câstigam multe dueluri directe. Echipa nu are voie sa se blocheze chiar daca Dinamo o sa conduca. Trebuie sa avem taria si caracterul sa revenim pe tabela. Problema de care efectiv mi-e frica este concentrarea in fazele de finalizare. Jocul depinde de noi, nu de ei. Dinamo sigur ne va pune probleme, nu are cum sa faca prostiile pe care le-a facut in jocul cu Otelul“, a afirmat Hizo.


Ion Marin se intoarce


Dupa 17 ani, Ion Marin revine la Târgu Jiu ca adversar al „pandurilor“ dupa ce, in sezonul 1988-1989, a pregatit gruparea gorjeana in Divizia B alaturi de Ilie Balaci, fiind atunci la inceputul meseriei de antrenor. Acum, pe banca târgujienilor sta Viorel Hizo, care a trecut si prin curtea „câinilor“, acolo unde s-a ales cu porecla de „Dulau“.


In turul campionatului, Dinamo s-a impus in „Groapa“ cu 3-0, dar nici unul dintre actualii tehnicieni nu a fost implicat in acel joc. Atunci duelul s-a purtat intre Ioan Andone si Emil Sandoi, ambii debarcati intre timp.


Cea mai placuta amintire a lui Hizo in cariera de antrenor tine de o victorie contra „câinilor rosii“ consemnata in urma cu 16 ani, când, fiind antrenor la Inter Sibiu, a invins pe Dinamo Bucuresti cu Mircea Lucescu pe banca. „Am câstigat impotriva lui Dinamo cu Sibiu, Piatra Neamt, cu Brasov, de ce n-as face-o si cu Pandurii?“, se intreaba Hizo, care are argumente pentru a-si indeplini obiectivul.


Pandurii are o forta fizica mai mare ca in tur, echipa este mai bine organizata si cu putin noroc si un arbitraj corect orice rezultat este posibil. „Soarta noastra atârna de un fir de ata, de rezultatele noastre. Ne-am bucurat de nereusitele adversarilor in loc sa ne bucuram de reusitele noastre. Suntem pregatiti pentru Dinamo, dar trebuie sa avem si un dram de sansa si un arbitraj corect. Un joc cu Dinamo va naste orgolii, fiecare jucator va dori sa câstige. Echipa trebuie sa fie calma, sa fie sprijinita de public. Mi-e teama ca momentele-cheie nu vom putea sa le transam in favoarea noastra. Daca stim sa le rezolvam, o sa avem o sarcina mai usoara“, a incheiat Hizo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU