14.2 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCine il incurca pe Alonso?

Cine il incurca pe Alonso?

In etapa a doua a Campionatului Mondial, programata mâine-dimineata, pe circuitul de la Sepang, lupta se da tot intre Alonso, „Schumi“ si Raikkonen, dar pot aparea si surprize.


Dupa Bahrein, „Marele Circ“ a pus stapânire pe Malaiezia, mâine urmând sa se dispute etapa a doua a Campionatului Mondial de Formula 1, gazduita de circuitul de la Sepang. Cele 11 echipe si-au rodat monoposturile duminica trecuta, la arabi, la finalul cursei de la Sakhir putându-se constata care sunt scuderiile ce vor emite pretentii la titlul mondial din acest an.


Campionul mondial en-titre, Fernando Alonso, a inceput sezonul cu o victorie, dar Michael Schumacher si Kimi Raikkonen, ceilalti doi piloti de pe podiumul din Bahrein, au demonstrat ca sunt capabili sa-l infrunte pe spaniolul de la Renault. Raikkonen a dovedit ca poate mult mai mult, daca va fi ajutat si de monopostul sau McLaren Mercedes.


Cei trei sunt favoritii intrecerii de mâine, insa nu ar fi exclus sa apara si surprize. Una dintre ele se poate numi Nico Rosberg, pilotul german al echipei Williams reusind in prima etapa un rezultat excelent pentru un tânar debutant in CM de Formula 1. Rosberg a devenit, la Marele Premiu al Bahreinului, unde s-a clasat al saptelea, cel mai tânar pilot din istorie care a realizat cel mai rapid tur de pista in timpul competitiei, dupa ce a fost al 12-lea pe grila de start, iar la debutul cursei a fost implicat intr-un accident.


Wurz si Davidson, cei mai buni la antrenamente


Pilotul de rezerva al echipei Williams, austriacul Alexander Wurz, si britanicul Anthony Davidson, de la echipa Honda, au inregistrat ieri cei mai buni timpi la primele doua sesiuni de antrenamente libere programate inaintea Marelui Premiu al Malaieziei. In prima sesiune, Wurz a parcurs un tur al circuitului de la Sepang intr-un minut, 34 de secunde si 946 de miimi, devansându-i pe polonezul Robert Kubica (BMW-Sauber) si pe Anthony Davidson. Al patrulea timp i-a apartinut lui Juan Pablo Montoya (McLaren Mercedes), urmat de David Coulthard (Red Bull) si de cele doua masini Ferrari, conduse de Michael Schumacher si Felipe Massa. La aceasta sedinta de antrenamente nu au participat Kimi Raikkonen (McLaren) si cele doua monoposturi Renault, pilotate de Fernando Alonso si Giancarlo Fisichella.


A doua sesiune a antrenamentelor a fost dominata de Davidson (1:35.041), care l-a devansat cu 347 de miimi pe Wurz. Al treilea timp a fost obtinut de Alonso, urmat de Massa, Raikkonen, Fisichella si Michael Schumacher.


Massa si Coulthard, penalizati


Pilotii Felipe Massa (Ferrari) si David Coulthard (Red Bull) vor fi penalizati cu zece locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Malaieziei, ei fiind nevoiti sa schimbe motoarele inainte de primele incercari libere de la Sepang. Massa si Coulthard au terminat prima cursa a sezonului, cea din Bahrein, pe pozitia a noua, respectiv a zecea si, in functie de timpul obtinut astazi, in calificari, vor fi retrogradati zece pozitii la startul celei de-a doua etape.


Ferrari a luat decizia de schimbare a motorului monopostului condus de Felipe Massa „din precautie“, in timp ce Coulthard a explicat ca motorul sau a ajuns la limita in Bahrein si de aceea a fost schimbat.


Calificarile vor avea loc astazi, de la ora 8.00, iar cursa va incepe mâine, la ora 9.00, toate fiind transmise in direct de TVR 1.


Contre intre Alonso si Valentino Rossi


Dupa ce multiplul campion mondial de motociclism viteza, Valentino Rossi, a afirmat de mai multe ori ca, incepând din 2007, ar putea concura in Formula 1, actualul detinator al titlului, spaniolul Fernando Alonso, a tinut sa-l contreze pe italian. „Cu tot respectul pentru Valentino, eu spun ca el nu va putea fi niciodata intre primii cinci piloti de Formula 1. Si nu vreau sa vorbesc prea mult despre asta. Nu doresc sa intru in polemici si nu am prea mult timp de alocat acestui subiect“, a declarat Alonso, sustinând ca, pentru a urca pe podium alaturi de Rossi la motociclism, ar avea nevoie „doar de putin antrenament“.


Raspunsul lui Valentino Rossi nu s-a lasat prea mult asteptat: „Il invit pe Alonso sa concuram pe o masina de Formula 1, pe una de raliuri si pe motocicleta. Sa adunam timpii si sa vedem care dintre noi este mai rapid“.


Fernando Alonso a devenit anul trecut cel mai tânar pilot care a câstigat titlul in Formula 1, in timp ce Valentino Rossi s-a impus de sapte ori la motociclism viteza, la clasele 125cc (1), 250 cc (1) si MotoGP (5).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS