11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu evadat de pe artificial

Au evadat de pe artificial

Chiar daca terenul nu a fost de cea mai buna calitate, elevii lui Ovidiu Stinga s-au bucurat din plin de faptul ca au revenit cu picioarele pe pamânt.


Vremea neprietenoasa din ultimul timp i-a impiedicat pe juveti sa-si exercite meseria in conditiile cele mai bune. Terenul artificial din Lunca Jiului nu s-a putut ridica la nivelul celui natural, alb-albastrii fiind foarte aproape sa uite senzatia data de crampoane, in plus, dimensiunea dreptunghiului verde se opunea bunei desfasurari a lucrurilor.


De ieri insa lucrurile s-au schimbat, Ciuca si compania pregatindu-si „reprezentatia“ viitoare pe terenul natural, alaturat celui pe care ajunsesera sa-l deteste. Alt element care a readus buna dispozitie in cadrul lotului alb-albastru l-a reprezentat si vremea, temperatura fiind optima pentru antrenament. Si pentru ca totul sa mearga struna, antrenorul Universitatii a continuat sa „prescrie“ elementele cu mingea, apelând ca de obicei la circuite, suveici si miute, dar nu inainte de incalzire, in care elementele din „scoala alergarii“ au fost la putere, si nici dupa revenirea de la efort.


De altfel, Ovidiu Stinga a pus mare accent pe faza de finalizare, atacantii craioveni fiind acompaniati si de restul coechipierilor, mai putin mijlocasii de banda, care si-au exersat centrarile. In replica, Mircea Bornescu, Lung jr. si Mihai Neagoe au incercat sa stopeze reusitele jucatorilor de câmp.


Stinga a renuntat la ideea amicalului


Desi tehnicienii Universitatii intentionau sa sustina astazi o partida de verificare, aceasta idee nu va fi pusa in practica, in primul rând pentru ca divizionarele C din Craiova, exceptie facând Primavara, nu au acceptat provocarea. Motivele concitadinelor s-au bazat pe faptul ca returul bate la usa, iar tehnicienii acestora evita problemele medicale, preferând sa faca retusurile in liniste.


Nici Ovidiu Stinga nu a fost insa tocmai sigur ca o partida de verificare este solutia optima pentru a-si mentine elevii conectati la campionat, deoarece si in lotul alb-albastru sunt destui jucatori cu probleme fizice, iar terenurile inca moi ar fi putut conduce, de asemenea, la neplaceri. Varianta aleasa de „olandez“ si de secundul Mogosanu a fost jocul-scoala, care va avea loc de la ora 10.00, pe terenul natural din complexul sportiv din Lunca Jiului.


Juvetii vor fi impartiti in doua tabere, titularii urmând sa fie „amestecati“ cu rezervele si sa puna in practica schemele insusite in timpul antrenamentelor. La finele acestui joc-scoala, Ciuca si compania vor primi liber pâna luni in jurul prânzului, in programul impus de Ovidiu Stinga pentru saptamâna viitoare fiind trecut câte un antrenament pe zi, exceptie facând doar marti, când vor avea loc doua sedinte de pregatire, una de dimineata, de la ora 11.00, cealalta dupa-amiaza, de la ora 16.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS