16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Caracal arbitreaza promovarea

FC Caracal arbitreaza promovarea

Antrenorul gazdelor considera derbiul cu Universitatea un meci normal, dar admite ca nu poate vorbi de promovarea echipei din „Orasul Minunilor“, de vreme ce la Caracal vor sosi in acest retur echipe cu pretentii ca Unirea Urziceni sau Petrolul Ploiesti.


Un fel de razboi psihologic s-a declansat intre cele doua grupari oltene care tin capul de afis al etapei a doua din B2, un meci cu destul de multe implicatii in clasament. Pentru gazde, FC Caracal, acest meci cu Universitatea este primul programat acasa in retur, iar echipa din „Orasul Minunilor“ vine dupa o victorie in fata lui Dinamo II, chiar in Bucuresti. Antrenorul principal Nicolae Ungureanu a vorbit ieri despre implicatiile acestei intâlniri de la Caracal, mediatizata in fel si chip de presa.


– Ce faceti, pregatiti derbiul cu Universitatea, marele meci al Olteniei?


– Ce sa pregatim, ca s-a amânat. Nici nu stiu prea bine cu cine jucam in etapa viitoare, cu Universitatea sau cu Juventus? Auzisem ca meciurile din etapa a doua vor fi reprogramate intr-o miercuri, ceea ce inseamna ca sâmbata viitoare ar trebui sa jucam partida din etapa a treia, cu Juventus, tot la Caracal, noi având doua intâlniri acasa.


– Sâmbata viitoare, pe 25 martie, se joaca etapa a doua, adica FC Caracal – Universitatea.


– Da? Bine, jucam cu Universitatea, un meci normal de campionat.


„La Caracal ar fi fost acum namol“


– Aceasta amânare v-a dat planurile peste cap, va incurca acest lucru cu ceva?


– Nu, nu ne incurca, dar are avantaje si dezavantaje. Avantaj: daca am fi jucat in aceasta sâmbata, terenul ar fi fost probabil sub orice critica, s-ar fi facut namol. Dezavantaj: am fi putut prinde in aceasta sâmbata pe Universitatea cu unii jucatori accidentati.


– Dupa victoria caracalenilor in fata lui Dinamo II, s-a spus ca FC Caracal vrea locul doi, adica participarea la barajul de promovare pentru Divizia A.


– Nu este adevarat. Obiectivul nostru este o situare in prima jumatate a clasamentului. Nu ne-ar deranja sa terminam in primele trei-patru locuri, dar este foarte greu având in vedere programul returului. Jucam acasa cu echipe care se bat pentru sefia clasamentului, Universitatea, Unirea Urziceni, Petrolul Ploiesti…


– Si in campionatul trecut ati avut meciuri dificile si ati invins pe aproape toate pretendentele la promovare, oferind surprize placute.


– Sper sa facem si in acest an surprize placute. Argumente? Baietii au muncit foarte bine in perioada de pregatire. In meciul cu Dinamo II de la Bucuresti, elevii mei au trecut prin momente destul de dificile. Au avut de invins arbitrajul, ostil noua, si tenacitatea gazdelor, o echipa „cârpita“ cu vreo patru-cinci jucatori din lotul echipei mari. Baietii au dat dovada de caracter si de stapânire de sine, au muncit pâna in ultimul minut al meciului.


– Si au câstigat!


– Un meci se poate câstiga si in ultimul minut de joc, dar se si poate pierde. In turul campionatului am pierdut patru puncte acasa in minutul 90! Cu Dinamo II si cu Poiana Câmpina, ambele terminate la egalitate, 1-1.


„Orice speculatie este aiurea“


– Revenind la derbiul cu Universitatea: nu credeti ca se face prea mult tam-tam pe seama acestui meci?


– Ba da, asa este. Nu stiu cine face acest tam-tam… Noi, cei de la FC Caracal, nu prea ne omorâm cu asemenea chestiuni. In special eu, ca si Jean Nitulescu, nu ne plac tam-tam-urile.


– Am citit ca nu-l veti folosi pe Catalin Beldeanu in acest meci din motive de… Aurel Beldeanu, desi Catalin nu a fost inclus nici in meciul cu Dinamo II.


– Catalin nu a fost in lotul deplasat la Bucuresti pentru o greseala de-a lui, dar probabil ca la urmatorul meci, cel de sâmbata viitoare, va fi. Ce a facut Catalin? L-am prins ca nu a respectat programul din cantonament. Cum spuneam, probabil ca in partida cu Universitatea va fi in lot, iar orice speculatie este absolut aiurea.


– Glumind intr-un fel, presedintele Nitulescu spunea zilele trecute ca intâlnirea cu Universitatea este, pentru Caracal, un fel de meci de cupa europeana!


– Ei bine, asta trebuie pus intre ghilimele, asa mai glumim noi, oamenii de fotbal.


– Oricum, este un meci tare!


– Da. Este un derbi oltenesc in sensul bun al cuvântului. Nu cum se interpreteaza acum. FC Caracal – Universitatea este o partida de campionat intre doua echipe bune, zic eu, si care poate avea implicatii pentru ambele formatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS