23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMisiune dificila pentru Olympique Marseille

Misiune dificila pentru Olympique Marseille

In meciul din deplasare cu Zenit St. Petersburg, echipa franceza va fi lipsita de aportul portarului Fabien Barthez, accidentat, si al antrenorului Jean Fernandez, care este suspendat.


Zenit St. Petersburg, care a câstigat in prima mansa a optimilor Cupei UEFA, in fieful lui Olympique Marseille, cu 1-0 (Arshavin ’51), este favorita la calificarea in sferurile de finala. Echipa franceza si-a propus sa intoarca rezultatul, insa acest lucru va fi dificil, deoarece va fi lipsita de aportul celui mai experimentat jucator al sau, portarul Fabien Barthez.


Acesta va fi indisponibil cel putin zece zile, dupa ce a suferit o ruptura musculara la pulpa piciorului stâng in partida cu AS Saint-Etienne, câstigata cu scorul de 2-0, in etapa a 30-a a campionatului Frantei. Fabien Barthez a fost supus luni unei rezonante magnetice, in urma careia s-a stabilit ca a suferit o ruptura superficiala la muschiul geaman anterior de la pulpa stânga.


Jean Fernandez a fost suspendat


Alta problema pentru Olympique este absenta de pe banca tehnica a antrenorului Jean Fernandez, care a fost suspendat marti pentru meciul cu Zenit Sankt Petersburg. Tehnicianul echipei franceze a fost eliminat in minutul 82 al partidei tur, deoarece a contestat deciziile arbitrului spaniol Luis Medina Cantalejo. Fernandez, care a mai primit o amenda de 1.900 de euro si interdictia de a patrunde la vestiare in meciul retur, nu va putea face apel la aceasta decizie a Comisiei de Disciplina a UEFA.


In aceste conditii, Olympique Marseille va fi condusa de pe banca tehnica in meciul cu Zenit Sankt Petersburg de secundul Albert Emon.


Palermo, Levski si Basel sunt favorite


Intr-o alta partida din mansa secunda a optimilor Cupei UEFA, echipa la care este legitimat mijlocasul român Paul Codrea, US Palermo, va intâlni astazi, in deplasare, formatia germana Schalke 04. In tur, formatia siciliana s-a impus cu 1-0.


Jucatorii italieni Eugenio Corini si Fabio Grosso au probleme musculare si este putin probabil ca vor fi recuperati pâna la ora partidei cu Schalke. Antrenorul Papadopulo il va folosi din nou pe mijlocasul român Paul Codrea, care a avut o evolutie buna in prima mansa, când a dat pasa de gol la reusita lui Brienza din minutul 15.


Bulgarii de la Levski, care vor juca la Sofia cu Udinese, par sa aiba prima sansa de calificare in sferturi, dupa ce in tur au obtinut o remiza „alba“.


Foarte dificil se anunta a fi meciul pentru RC Strasbourg, formatia franceza urmând sa joace in propriul fief cu FC Basel, dupa ce in prima mansa a pierdut in Elvetia, cu 2-0 (Delgado ‘8, Kuzmanovici ’89).


Cupa UEFA, mansa secunda a optimilor


Programul partidelor ce se vor disputa astazi in mansa secunda a optimilor Cupei UEFA:


Zenit St. Petersburg (Rusia) – Olympique Marseille (Franta), ora 18.00 (1-0)


Levski Sofia (Bulgaria) – Udinese (Italia), ora 18.30 (0-0)


RC Strasbourg (Franta) – FC Basel (Elvetia), ora 19.00 (0-2)


Schalke 04 (Germania) – US Palermo (Italia), ora 21.30 (0-1)


Betis Sevilla (Spania) – Steaua (România), ora 22.30 (0-0).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS