14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportM-am tratat singura cu aspirina si carmol

M-am tratat singura cu aspirina si carmol

Atleta din Banie ar fi putut urca pe podiumul de la CM de la Moscova, dar in finala probei de 1.500 metri n-a fost in plenitudinea fortelor.


In 2005, cea mai buna sportiva a CS Olimpic Sport Craiova a fost desemnata atleta Corina Dumbravean, eleva antrenorului Eleodor Rosca obtinând medalia de argint in proba de 1.500 metri la CE de senioare, aur la CE de tineret si trei titluri balcanice, ea fiind campioana nationala de seniori si tineret si recordmena nationala.


In 2006, Corina a obtinut cel mai bun rezultat al anului la 1.500 metri, a stabilit un nou record national la tineret, a luat medalia de argint la Balcaniada de sala, iar la recentul CM de sala de la Moscova s-a clasat pe locul sase. Originara din Bistrita, Dumbravean a fost „racolata“ de antrenorul Rosca in anul 2003, in prezent având dubla legitimare, Olimpic Sport – Rapid. Este studenta la FEFS Craiova. Altfel, Eleodor Rosca, director general al CS Olimpic Sport Craiova, si-a aniversat ieri ziua de nastere.


– Corina, cum a fost la rusi?


– Ati vazut la TV, asa ca stiti povestea curselor mele de la 1.500 metri. Am mers bine in calificari, adica m-am calificat fara nici o problema. Finala? Doar locul sase.


– Antrenorul tau spune ca aceasta clasare este un esec.


– Eu, intr-adevar, m-am antrenat pentru a obtine o medalie la acest CM de sala si toata lumea spera sa urc pe podium. Am crezut ca pot obtine o medalie… Stiam ca rusoaicele sunt foarte tari, mai ales la ele acasa, dar speram la un argint sau macar bronz. Din pacate, dupa calificari, era sa ma prinda gripa… Am facut o frectie cu carmol, am luat o aspirina, dar de temperatura n-am scapat. Am alergat finala cu temperatura si n-am reusit decât locul sase. Mi-a fost foarte rau si dupa finala, moment in care un medic francez s-a interesat de mine.


„Batalia din finala a fost foarte mare“


– Temperatura a fost cea care te-a doborât de pe podium?


– Este adevarat ca altfel as fi alergat daca eram sanatoasa, dar nu pot afirma cu certitudine ca as fi urcat pe podium. Batalia din finala probei a fost foarte mare. Oricum, m-am simtit foarte molesita, n-am mai avut zvâcul de la calificari, n-am fost eu. Dupa calificari am sperat ca voi urca pe podium, dar n-a fost sa fie, din mai multe cauze.


– Ai inceput acest an cu rezultate deosebite, ceea ce iti dadea sperante pentru CM.


– Este adevarat ca la Stockholm, Valencia si Atena am demonstrat ca sunt pregatita si in forma, dar tinta mea era acest CM de la Moscova. M-am pregatit in Grecia cu antrenorul Rosca inca din decembrie, a fost totul bine pâna la Moscova.


„Astept Campionatele Nationale si Europenele“


– Esti oarecum suparata si dezorientata?


– Normal, sunt afectata de ceea ce mi s-a intâmplat la Moscova, iar supararea provine de la finala cursei de 1.500 metri, unde am alergat in conditiile pe care vi le-am explicat. Ma asteptam sa urc pe podium, asta-i marea mea suparare.


– Ce urmeaza acum?


– Câteva zile de odihna, intentionez sa plec acasa, in Bistrita, apoi imi voi relua pregatirile. Trebuie sa trec si pe la FEFS. Urmatoarea competitie internationala importanta este programata in vara, in august, Campionatele Europene de seniori, la Göteborg, dar pâna atunci sunt Campionatele Nationale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS