19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

La loc comanda

Din pricina intreruperii campionatului, antrenorul Universitatii a decis sa renunte la antrenamentele de mare intensitate, preferând sa lucreze numai cu mingea, imbunatatind tactica de joc.


Amânarea rundei a 17-a a consemnat o schimbare de plan in programul lui Ovidiu Stinga, care incearca sa-si mentina elevii conectati la campionat, utilizând foarte mult exercitiile cu „obiectul muncii“. Antrenorul Universitatii a revenit si la metodele folosite in Cipru, in timpul unicului antrenament, sustinut ieri-dimineata pe terenul artificial din Lunca Jiului, apelând la suveici si la circuitele cu mingea. De altfel, cele 90 de minute de pregatire nu au mai avut intensitatea anterioara, si asta pentru ca „olandezul“ nu doreste sa-i forteze inutil pe juveti, tinând cont de faptul ca urmatoarea disputa, cu FC Caracal, va avea loc saptamâna viitoare.


La finele sedintei de pregatire, alb-albastrii au primit liber câteva ore, urmând sa revina in cantonament abia mâine dimineata, când, de la ora 11.00, va avea loc singurul antrenament al zilei. De altfel, programul lui Ovidiu Stinga va continua cu o singura sedinta de pregatire pe zi, exceptie facând sfârsitul saptamânii, când intreg lotul de jucatori va fi liber.


Juvetii sunt satui de terenul artificial


Vremea nefavorabila i-a determinat pe olteni sa utilizeze foarte mult terenul artificial, din incinta complexului sportiv din Lunca Jiului, incercarile de evadare, pe stadionul „Tineretului“, esuând aproape de fiecare data. Si asta pentru ca terenul este imbibat cu apa, namolul impiedicând buna desfasurare a pregatirii. Cu toate acestea, staff-ul tehnic craiovean nu agreeaza prea mult varianta terenului artificial, in primul rând pentru ca si acesta a inceput sa devina problematic, apoi pentru ca jucatorii pot „pierde contactul“ cu iarba adevarata.


„Ne-am saturat de «artificial». Speram ca vremea sa ne permita, in curând, sa schimbam terenul de antrenament, pentru ca baietii au nevoie de o pregatire adecvata. Una este sa te antrenezi in iarba si alta pe «artificial»“, a spus un oficial craiovean.


Se cauta adversar


Din dorinta de a-si mentine elevii in „priza“, Ovidiu Stinga si Daniel Mogosanu au ajuns la concluzia ca este necesara o partida amicala, in acest interval de timp, de preferabil sâmbata, pentru a mentine ciclul de pregatire. Intentia celor doi este conditionata de adversari, pentru ca nu toate divizionarele C din Craiova sunt dispuse sa accepte provocarea, deoarece returul campionatului bate la usa, iar tehnicienii acestora evita aparitia oboselii si a accidentarilor. Tinta staff-ului alb-albastru, in privinta jocului de verificare, este CS Armata, grupare in fata careia Ciuca si compania au cedat luna trecuta cu scorul de 1-0 si acum doresc sa isi ia revansa in fata „militarilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS