13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDominatie italiana

Dominatie italiana

Inter – Ajax 1-0 (in tur 2-2)


• Stadion „San Siro“, spectatori: 50.000.


• A marcat: Stankovic ’57


Inter: Toldo – J. Zanetti, Materazzi, Samuel, Wome – Figo, Veron (74′, C. Zanetti), Cambiasso, Stankovic – Adriano, Martins (83′, Recoba). Antrenor: Roberto Mancini.


Ajax: Stekelemburg – Trabelsi, Vermaelen, Maduro, Juanfran – Pienaar, Linderbergh, Boukhari – Rosales (71′, Babel), Huntelaar, Rosemberg (75′, Charisteas). Antrenor: Danny Blind.


• Cartonas galben: Vermaelen.


• A arbitrat: Peter Frojdfeldt (Suedia).


Nerazzurri nu au avut probleme cu Ajax si s-au alaturat lui Juventus si Milan in rândul celor mai bune opt echipe din Europa.


Inter Milano s-a calificat, marti seara, in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, dupa ce a invins, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formatia olandeza Ajax Amsterdam, in mansa a doua a optimilor. In tur, cele doua echipe terminasera la egalitate, 2-2.


Italienii au dominat prima repriza, insa a fost vorba de o dominare sterila fara ocazii clare de gol. Figo si Stankovic au facut legea la mijlocul terenului, insa nerazzurrii au „desenat“ frumos numai pâna in preajma careului de 16 metri advers, nereusind sa profite de spatiile largi care nu de putine ori s-au deschis in defensiva „lancierilor“.


Gazdele au incercat vigilenta portarului Stekelemburg cu suturi de la distanta, expediate de Martins, Adriano si Stankovic, insa de fiecare data acesta a fost la post. Cel mai aproape de gol a fost Martins, al carui sut a fost respins in transversala de portarul olandez (’12). Adriano a ratat deschiderea scorului in minutul 27, când a trimis pe lânga bara un penalti acordat pentru un hent comis in careu de Linderbergh. La rândul ei, Ajax a avut câteva tentative timide de a se apropia de poarta lui Toldo, acesta fiind nevoit sa intervina o singura data, in minutul 34, la sutul lui Rosales.


„Lancierii“ au presat degeaba


Olandezii au inceput mai bine repriza a doua, cei doi fundasi laterali Juanfran si Trabelsi având câteva incursiuni ofensive periculoase, insa tocmai când Inter parea in dificultate, Stankovic a reusit sa inscrie. Samuel l-a lansat pe mijlocasul sârb, iar acesta a patruns in careu, l-a driblat pe Maduro si l-a invins pe Stekelemburg cu un sut cu dreptul (’57).


Vazându-se condusi cu 1-0, elevii lui Danny Blind au insistat in ofensiva, antrenorul olandez introducându-i pe teren pe Babel si Charisteas in incercarea de a intoarce rezultatul, dar defensiva gazdelor a facut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon.


Singura ocazie notabila a „lancierilor“ a fost consemnata in minutul 73, când Trabelsi a reusit sa scape de marcajul fundasilor italieni, dar a sutat mult peste poarta din pozitie buna. In schimb, Inter a fost periculoasa pe contraatac, prin Recoba (’90), intrat pe teren in locul lui Martins, si Adriano (’90+3). Italienii au obtinut o calificare meritata si vor intâlni in sferturile de finala formatia spaniola Villarreal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS