11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbiul s-a amânat

Derbiul s-a amânat

Din pricina terenurilor impracticabile si a vremii nefavorabile in multe zone ale tarii, FRF a decis sa amâne etapa a 17-a a Diviziei B, spre deziluzia fanilor olteni care asteptau confruntarea cu FC Caracal.


In timp ce oficialii caracaleni isi faceau calculele cu privire la numarul de bilete pe care o sa le vânda la meciul cu Universitatea, un tichet ajungând la 300.000 de lei, Federatia Româna de Fotbal (FRF) a luat hotarârea amânarii rundei a 17-a. Decizia s-a bazat pe faptul ca, in multe zone ale tarii, dar mai ales in Moldova, terenurile de fotbal sunt impracticabile, in plus, meteorologii nu au preconizat o ameliorare a vremii.


„Etapa a 17-a s-a amânat pentru o data ulterioara“, era comunicatul emis ieri pe www.frf-cca.ro, care a stârnit nemultumirea in rândul suporterilor olteni, dornici sa afle deznodamântul partidei cu FC Caracal.


„Hotarârea federatiei nu ne surprinde deloc. In Moldova, si nu numai, fotbalul sufera din plin din pricina terenurilor mocirloase. Pe noi insa ne dezavantajeaza, pentru ca aceasta intrerupere ne poate deconecta“, a comentat un oficial craiovean.


Stinga, nevoit sa-si refaca planurile


Amânarea derbiului cu FC Caracal a dat peste cap calculele facute de staff-ul tehnic alb-albastru, care va fi nevoit sa-si replanifice programul de lucru. De altfel, tehnicienii olteni nu exclud posibilitatea sustinerii unei partide amicale, pentru ca jucatorii sa ramâna in „priza“ si sa exerseze schemele tactice, evitând in acest fel orice surpriza in privinta urmatoarei dispute.


„Va trebui sa refacem programul echipei si nu exclud posibilitatea unui joc amical, mai ales ca divizionarele C nu sunt angrenate in competitie. Decizia o vom lua in curând, dar mai intâi trebuie sa analizam toti factorii, pentru a evita neplacerile“, a spus Daniel Mogosanu, vizând CS Armata pentru un joc de pregatire.


Juvetii s-au antrenat normal


Desi a luat la cunostinta decizia FRF, Ovidiu Stinga nu si-a schimbat tematica antrenamentelor, cele doua sedinte de ieri nefiind iesite din comun. De dimineata, Ciuca si compania si-au luat „portia“ fizica, antrenamentul desfasurându-se la intensitate maxima, in timp ce sedinta de dupa-amiaza a fost presarata cu scheme tactice si circuite cu mingea. S-a exersat foarte mult faza de finalizare, atacantii fiind cei care au primit cea mai mare atentie in aceasta privinta, si asta pentru ca „olandezul“ doreste sa-i reabiliteze cât mai curând.


De altfel, antrenorul Universitatii si-a pus elevii sa exerseze foarte mult schemele specifice postului pe care evolueaza, pentru a stapâni perfect „situatia“. Singurul absent din lotul alb-albastru a fost Alexandru Piturca, atacantul Universitatii contractând o noua raceala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS