15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Urmatorii!

Universitatea – Rapid II 4-0


• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 5.500


• Au marcat: Velcovici ’26, Saceanu ’68, Stinga ’71, Preda ’84-p.


Universitatea: Bornescu – Ciuca, D. Stoica, Mitchell (’75 Stavaru) – Dananae, Stinga (’72 Salih), Saceanu, Preda – A. Ionescu, Velcovici – Dina (’75 Stemat). Antrenor: Ovidiu Stinga.


Rapid II: Marinescu – M. Calin, D. Dumitrescu, Zeciu, Ad. Rusu – Negrut (’69 Cretu), Nicorec, Petrea (’75 Tincu) Moraru, G. Ene – A. Petrescu. Antrenor: Victor Ene.


• Au arbitrat: I. Erdei – Ad. Lungu, D. Nitu.


Daca in prima parte a intâlnirii juvetii au practicat un fotbal modest, in repriza secunda s-au descatusat reusind sa obtina o victorie categorica, spre deliciul celor aflati in tribune.


Constienti de miza jocului, elevii lui Ovidiu Stinga au inceput tematori partida, tatonarea fiind cuvântul care a caracterizat primele 45 de minute.


Exceptiile de la regula au fost bifate de Dina (’16), care a incercat sa reia spectaculos de la 16 metri, si Dorel Stoica (’37), dar lovitura libera executata de acesta a fost departe de tinta. Gabriel Velcovici nu s-a impacat cu ideea scorului alb de pe tabela de marcaj si, in minutul 26, a continuat intentia lui Andrei Ionescu, reusind sa marcheze cu un sut sec de la sapte metri, profitând si de gafa portarului bucurestean care a scapat mingea in poarta. Practic, gruparea alb-albastra a punctat la prima si unica ocazie a primei parti, in care riposta rapidista nu a prea existat, doar Gigel Ene reusind sa-l incerce pe Bornescu cu un sut inselator.


Oltenii au fost de neoprit


Observând slabiciunile adversarilor, Ovidiu Stinga a schimbat „partitura“, cerându-le elevilor sai sa iasa mai mult la joc. Decizia antrenorului craiovean s-a bazat pe faptul ca Rapid II s-a prezentat cu o defensiva extrem de apatica, in plus jucatorii de banda nu se descurcau deloc, iar singurul atacant dormea in ghete.


Recitalul avea sa-l inceapa Andrei Ionescu care nu a reusit sa se concentreze de ajuns in trei ipostaze favorabile (’52, ’65, ’67), lucru pe care nu l-a facut insa Robert Saceanu (’68), autorul unui sut violent din afara careului de 16 metri din care a rezultat golul doi. Aflati pe „val“, alb-albastrii au continuat sa-si preseze adversarii, vizibil afectati de scorul de pe tabela, determinându-l pe portarul Marinescu sa mai „culeaga“ o data mingea din poarta. A „muscat“ chiar antrenorul Universitatii, care, din sapte-opt metri, a indeplinit o simpla formalitate, meritul intregii actiuni apartinând lui Dananae si Andrei Ionescu. Dupa ce a semnat reusita din minutul 71, Ovidiu Stinga a parasit terenul de joc, lasându-i locul lui Salih Jaber, care nu s-a schimbat prea mult fata de turul campionatului, atacantul irakian reusind sa rateze trei mari ocazii de gol.


Preda a revenit cu gol


Cu moralul la pamânt, adversara a incercat sa-si spele putin din „pacate“, insa incercarile de a surprinde pe contraatac s-au soldat cu esecuri. In minutul 84, Laurentiu Preda a profitat de spatiile apararii rapidiste si a patruns nestingherit in careu, fiind faultat in momentul decisiv de Zeciu, centralul partidei indicând prompt punctul cu var. Asa cum era si normal, executantul loviturii de pedeapsa a fost tot mijlocasul de banda stânga, care, cu un sut imparabil, a marit avantajul de pe tabela la patru goluri.


Riposta adversarei nu a existat in partea secunda, elevii lui Victor Ene parând o echipa decimata atât fizic, cât si psihic.


Oltenii au reusit sa obtina o victorie frumoasa, la capatul a doua reprize total diferite, in care „satelitul“ Rapidului s-a putut „mândri“ cu un singur sut pe spatiul portii aparate de Mircea Bornescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII