24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTrebuie sa ne dam viata la Hamburg!

Trebuie sa ne dam viata la Hamburg!

Razvan Lucescu a afirmat ca elevii sai sunt capabili sa faca orice sacrificiu pentru a-si atinge obiectivele.


Rapid Bucuresti a câstigat joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), meciul sustinut in compania formatiei SV Hamburg, in prima mansa a optimilor de finala ale Cupei UEFA. Tehnicianul giulestean Razvan Lucescu si-a laudat elevii pentru prestatia pe care au avut-o in disputa cu germanii, adaugând insa ca, deocamdata, calificarea in sferturi nu este jucata. Lucescu le-a cerut jucatorilor Rapidisti „sa-si dea viata in returul din Germania“, pentru a obtine calificarea in sferturile de finala ale celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi.


„Vom avea meci greu in Germania“


Razvan Lucescu considera ca Rapid a obtinut „o victorie superba“ in meciul cu SV Hamburg si crede ca meciul din Germania va fi foarte dificil.


„Este o victorie superba, o victorie meritata, dar vom avea meci greu la Hamburg. Am invins cu 2-0 si ne gândim ca nu se poate pierde calificarea, dar pentru asta trebuie sa ne dam viata la Hamburg“, a spus Lucescu,


Tehnicianul Rapidului considera ca victoria este umbrita de absenta in retur al lui Dica, Karamian si Maftei, plus Maldarasanu. Razvan Lucescu este de parere ca jucatorii care i-au inlocuit pe Dica si Karamian, Negru, respectiv I. Stancu, si-au pus in valoare calitatile.


„Nu mi-a fost greu ca a trebuit sa schimb din jucatori in prima repriza, poate lor le-a fost greu, pentru ca nu au jucat in ultimul timp. In minutul 20 aveam deja doua schimbari facute. Jos palaria in fata celor care au intrat, pentru ca si-au facut datoria“, a spus Lucescu.


„Nu ne este frica“


Razvan Lucescu a afirmat ca nu este suparat pe Vasile Maftei, care a fost eliminat in minutele de prelungire ale partidei, precizând ca nu a fost vina capitanului rapidist: „A gresit cineva de la mijlocul terenului, pentru ca noi trebuia sa tinem mingea mai mult. Oricum, nu mai conteaza acum. In retur va intra cine trebuie si sa speram ca va fi bine“.


Razvan Lucescu a afirmat ca, pentru rapidisti, SV Hamburg era o echipa de respectat, nu de speriat. „Cine se sperie mai bine nu se mai prezinta pe teren. Unul dintre obiectivele noastre a fost sa nu primim gol, dar asta nu inseamna ca ne-a fost teama. Nu ne este frica, ne respectam adversarul, la fel ca pe cel care vine duminica (mâine – n.r.) in «Giulesti» (SC Vaslui – n.r.). Cu teama nu poti face nimic, noi am avut foarte mult de invatat din performanta de anul trecut a Stelei“, a spus Razvan Lucescu.


Cupa UEFA, optimi de finala, mansa I


Steaua Bucuresti (România) – Betis Sevilla (Spania) 0-0


US Palermo (Italia) – Schalke 04 (Germania) 1-0 (Brienza ’15)


OSC Lille (Franta) – FC Sevilla (Spania) 1-0 (Dernis ’25)


Rapid Bucuresti (România) – SV Hamburg (Germania) 2-0 (D. Niculae ’35, Buga ’88)


FC Basel (Elvetia) – RC Strasbourg (Franta) 2-0 (Delgado ‘8, Kuzmanovici ’89)


Udinese (Italia) – Levski Sofia (Bulgaria) 0-0


Olympique Marseille (Franta) – Zenit St. Petersburg (Rusia) 0-1 (Arshavin ’51)


Middlesbrough (Anglia) – AS Roma (Italia) 1-0 (Yakubu ’11-penalti)


Meciurile retur se vor disputa pe 15 si 16 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS