13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii sunt favoriti la medalii

Românii sunt favoriti la medalii

Traseul traditional din Parcul „Nicolae Romanescu“ le va pune probleme celor 225 de atleti aflati in lupta pentru medalii. România are ca obiectiv patru victorii la individual.


Sapte tari din spatiul balcanic si-au trimis sportivii pentru a lua parte la cea de-a 51-a editie a Campionatului Balcanic de cros, competitie care va fi gazduita pentru a patra oara de Craiova. Cu exceptia Moldovei si Albaniei, care nu si-au anuntat participarea la competitie, delegatiile Serbiei, Croatiei, Bulgariei, Bosniei, Macedoniei, Turciei si Greciei au sosit de câteva zile in Banie pentru intrecerea de mâine, din Parcul „Nicolae Romanescu“.


In istoria Balcaniadei de cros, sportivii români s-au aflat mereu printre protagonisti, reusind pe lânga obtinerea unui numar impresionant de medalii si foarte multe clasari pe primul loc in ierarhia pe echipe.


Nici de aceasta data tricolorii nu vor sa faca exceptie, având ca obiectiv patru medalii de aur la individual si clasari pe podium la echipe. Competitia se disputa la trei categorii de vârsta, juniori, tineret si seniori (masculin si feminin) si va aduna la start 225 de atleti.


„Suntem in echipa completa“


Antrenorul federal Zsolt Gyongyossy, prezent la Craiova, a dezvaluit obiectivul sportivilor români la Balcaniada. „Suntem in echipa completa la fiecare categorie. Astept foarte multe de la echipa de tineret din care face parte si craioveanul Marius Ionescu. Pe aceasta o vreau in decembrie la prima editie a CE de tineret din Italia. De fapt, la tineret, atât la masculin, cât si la feminin, Balcaniada reprezinta mai mult un test. Si la junioare am pretentii, pentru ca alearga vicecampioana europeana Ancuta Bobocel. La fiecare proba vor fi patru atleti, dar numai primii trei puncteaza in clasamentul pe echipe“, a afirmat Gyongyossy, care a mai precizat ca exista ceva lacune doar in echipa de seniori si ca principalii adversari ai tricolorilor, la toate probele, sunt sârbii.


Conditii de nivel european


La rândul sau, secretarul federal Nicolae Curta s-a aratat ingrijorat doar de conditiile meteorologice. „Sa speram ca vremea va tine cu noi pentru ca intrecerea sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Traseul este multumitor si exista si posibilitati de ingreunare a lui. Eforturile organizatorilor si implicarea deosebita a CSM Craiova si a Directiei de Sport au dus la oferirea unor conditii excelente, de nivel european“, a spus Curta, care a dezvaluit ca federatia intentioneaza sa organizeze la Craiova un CE de cros.


Cu ocazia Balcaniadei, in Banie vor fi prezenti oaspeti de seama, printre care nume grele ale atletismului românesc, Ilie Floroiu (presedintele FRA), Nicolae Marasescu, Iolanda Balas, Doina Melinte si Gabriela Szabo.


Programul competitiei


ora 10.00 – festivitatea de deschidere


ora 10.30 – cursa de 3.000 m (junioare)


ora 10.50 – cursa de 4.000 m (tineret, feminin)


ora 11.10 – cursa de 4.000 m (senioare)


ora 11.30 – cursa de 6.000 m (juniori)


ora 11.55 – cursa de 8.000 m (tineret, masculin)


ora 12.30 – cursa de 12.000 m (seniori)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS