13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a sfârsit „era galactica“!

S-a sfârsit „era galactica“!

Arsenal – Real Madrid 0-0 (in tur 1-0)


• Stadion „Highbury“, spectatori: 38.419.


Arsenal: Lehmann – Eboue, Toure, Senderos, Flamini – Hleb (’86, Bergkamp), Fabregas, Ljungberg, Gilberto Silva, Reyes (’67, Pires) – Henry. Antrenor: Arsene Wenger.


Real Madrid: Casillas – Salgado (’83, Robinho), S. Ramos, Raul Bravo, R. Carlos – Gravesen (’67, Baptista), Guti, Zidane, Beckham – Raul (’73, Cassano), Ronaldo. Antrenor: Lopez Caro.


Cartonase galbene: Henry / Guti, R. Carlos, Gravesen, Raul Bravo.


• A arbitrat: Lubos Michel (Slovacia).


Dupa un joc disputat intr-un ritm infernal, dar fara goluri, „tunarii“ s-au calificat in sferturile Ligii Campionilor, lasând pe dinafara Realul, ramasa fara nici un trofeu in acest an.


Real Madrid nu a reusit sa intoarca in favoarea sa esecul din tur, si chiar daca nu a pierdut pe „Highbury“ a parasit competitiile europene. Dupa 1-0 pe „Bernabeu“, Arsenal nu a dat nici un moment impresia unei echipe care vrea sa isi apere avantajul. „Tunarii“ au atacat in valuri, având in tinerii Reyes si Hleb doua guri de foc, iar in Henry un adevarat „galactic“. Francezul a facut din nou ce a vrut cu defensiva spaniolilor, Casillas având mare sansa la doua suturi inselatoare trimise de capitanul lui Arsenal.


Fata de prestatia din tur, madrilenii au aratat alt fotbal. Au muncit enorm in speranta unui gol egalizator, dar „copiii“ lui Wenger au fost peste tot. Flamini nu s-a intimidat in fata numelor mari din atacul Realului, in timp ce Eboue a creat panica atunci când a urcat in atac. Sa nu mai vorbim de Reyes, Fabregas sau Hleb, care s-au jucat cu ocaziile la poarta lui Casillas, primul zguduind transversala cu un sut din careu. Raul a avut si el o bara in repriza secunda si sansa unui gol izbavitor, dar nu si-a putut salva echipa, cum facuse de atâtea ori.


„Era galactica“ a luat sfârsit, fiind momentul ca Real Madrid sa renunte la veteranii sai de 24 de karate si sa-si construiasca alta echipa, luând chiar exemplul adversarei de miercuri seara.


„Galacticii“, desfiintati de presa


In ciuda sezonului intern precar, Arsenal a trecut in sferturile de finala dupa doua evolutii superbe contra Realului, performanta izbutita doar a doua oara in „Champions League“, dupa sezonul 2003/2004, când a fost eliminata de Chelsea.


„Beckham, Zidane si Guti au fost mediocri“, scrie cotidianul Marca in editia sa de ieri, sustinând ca „Arsenal a eliminat un Real total inofensiv“, in timp ce ziarul AS, sub titlul „Atârna anii, atârna kilogramele“, a subliniat: „Nu a folosit la nimic efortul muribund al Madridului. Nu, nu este doar o infrângere in plus. Era ultima mare noapte europeana a batrânului «Highbury» sau a batrânelor vedete ale echipei Real Madrid. A câstigat stadionul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS