14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Nasii“ englezilor

„Nasii“ englezilor

Liverpool – Benfica 0-2 (in tur 0-1)


• Stadion „Anfield Road“, spectatori: 47.745.


• Au marcat: Simao ’36, Miccoli ’89.


Liverpool: Reina – Finnan, Carragher, Traore, Warnock (’70, Hamann) – Xabi Alonso, Gerrard, Luis Garcia, Kewell (’63, Cisse) – Morientes (’70, Fowler), Crouch. Antrenor: Rafa Benitez.


Benfica: Moretto – Alcides, Luisao, Anderson, Leo – Geovanni (’60, Karagounis), Beto, M. Fernandez, Robert (’69, Rocha) – Simao, Nuno Gomes (’76, Miccoli). Antrenor: Ronald Koeman.


• Cartonase galbene: Gerrard, Xabi Alonso, Crouch / Robert, Fernandes, Nuno Gomes.


• A arbitrat: Massimo De Santis (Italia).


Putina lume ar fi mizat pe o calificare a echipei Benfica Lisabona in dubla cu detinatoarea trofeului, FC Liverpool. Dupa ce campioana Portugaliei s-a impus cu 1-0 pe „Da Luz“, se astepta ca trupa lui Benitez sa-i puna la respect pe lusitani. Nu a fost deloc asa. Elevii lui Koeman s-au dovedit inca o data piaza rea a englezilor, reusind o calificare de senzatie in sferturile competitiei, dupa ce Manchester United fusese prima lor victima, in faza grupelor. Benfica a dat marea lovitura pe „Anfield Road“, invingând cu 2-0, gratie golului formidabil inscris de Simao Sabrosa, cu un „trasor“ de la 25 de metri care s-a oprit in vinclul portii lui Reina, si a reusitei rezervei Fabrizio Miccoli, cu un minut inainte de finalul jocului, dupa o preluare in careu si un sut din foarfeca. Liverpool a presat tot meciul, dar a avut in fata o defensiva foarte bine ordonata de portarul Marcelo, acesta fiind printre cei mai buni jucatori de pe teren, prin paradele sale decisive in cel putin patru-cinci rânduri. Gazdele au avut si o bara, prin Carragher, spre final nici tehnicul Djibrill Cisse, trimis pe teren in disperare de cauza, neputând face mai mult. Finala de vis, câstigata dupa lovituri de departajare in fata lui AC Milan, a ramas acum doar o amintire, iar Benitez pare tot mai aproape de un „transfer“ in Serie A, unde Inter il asteapta cu bratele deschise. Benfica s-a calificat in sferturile de finala ale Ligii Campionilor pentru prima data dupa sezonul 1994/1995.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS