19.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUltima sansa a „galacticilor“

Ultima sansa a „galacticilor“

In meciul cu Arsenal, Real Madrid are oportunitatea de a salva sezonul 2005/2006, deoarece in campionat gruparea de pe „Santiago Bernabeu“ este la zece puncte in urma Barcelonei, iar in Cupa Spaniei a fost eliminata in sferturi. 


Stadionul „Highbury“ din Londra va gazdui in aceasta seara, de la ora 21.45, meciul dintre Arsenal Londra si Real Madrid. Aceasta partida, care va fi transmisa in direct de Pro TV, conteaza pentru mansa secunda a optimilor Ligii Campionilor. Dupa ce au câstigat prima intâlnire, cu scorul de 1-0, „tunarii“ au prima sansa la calificare. Cu toate acestea, elevii lui Arsene Wenger stiu ca in fata unei formatii capricioase, precum cea condusa de Lopez Caro, nu trebuie sa fii niciodata sigur ca vei invinge.


Van Persie i-ar putea ajuta pe „tunari“


Arsenal nu va putea conta in meciul din aceasta seara pe fundasul Ashley Cole, desi se spera intr-o recuperare a acestuia dupa accidentarea suferita in ianuarie, a doua din acest sezon. In schimb, este foarte probabila revenirea atacantului Robin Van Persie.


Altfel, Arsene Wenger a spus luni ca doreste sa-l pastreze in lot pe mijlocasul Robert Pires, insa a insistat asupra faptului ca jucatorul francez nu va primi o propunere de prelungire a contractului pentru mai mult de un sezon. Contractul lui Pires, care are 32 de ani, expira la finalul sezonului, iar francezul ar dori sa i se ofere o noua intelegere pentru mai mult de un an. Insa, politica clubului Arsenal este sa nu prelungeasca intelegerile decât cu un an pentru jucatorii mai in vârsta, asa cum a facut cu germanul Jens Lehmann si cu olandezul Dennis Bergkamp.


„Robert trebuie sa aleaga daca ramâne sau pleaca. Vreau sa ramâna, pentru ca este un jucator important pentru echipa. Noi avem o formatie foarte tânara, astfel ca experienta unor jucatori precum Robert Pires va fi mereu importanta pentru noi. El vrea un contract pentru mai mult de un an, dar eu cred in continuare in politica noastra“, a spus Wenger.


Fernando Martin are incredere in Real


Madrilenii se vor prezenta la Londra cu un presedinte nou, Fernando Martin, care deja a inceput sa schimbe mentalitatea de multimilionari a jucatorilor cu cea a unor fotbalisti muncitori. Aceasta va fi pentru Real o ultima sansa de a salva sezonul 2005/2006, deoarece in campionat gruparea de pe „Santiago Bernabeu“ ocupa locul al doilea, la zece puncte distanta de lidera Barcelona, iar in Cupa Spaniei a fost eliminata in faza sferturilor de finala de Zaragoza.


Fernando Martin s-a declarat increzator in viitorul gruparii pe care o conduce. Presedintele clubului spaniol crede ca Real Madrid isi va imbunatati evolutiile cu fiecare meci pe care il va juca. „Trebuie sa cautam o identificare intre public si jucatori“, a mentionat Martin, ca raspuns la criticile din ultima perioada, când s-a cerut ca la echipa sa fie adusi jucatori adevarati, nu „mercenari“.


Fernando Martin a avertizat ca prea multa incredere de sine ar putea dauna. „Nimeni nu trebuie sa uite ca in ziua in care vom fi prea increzatori vom pierde. Trebuie mereu sa jucam tinând cont de acest lucru“, a precizat Martin.


Arbitrii partidelor din optimile Ligii Campionilor


Partidele care se vor disputa astazi in mansa secunda a optimilor de finala ale Ligii Campionilor vor fi conduse de urmatorii arbitri:


Arsenal (Anglia) – Real Madrid (Spania), in tur 1-0, arbitru: Lubos Michel (Slovacia).


AC Milan (Italia) – Bayern Munchen (Germania), in tur 1-1, arbitru: Valentin Ivanov (Rusia).


Olympique Lyon (Franta) – PSV Eindhoven (Olanda), in tur 1-0, arbitru: Michael Riley (Anglia).


Liverpool (Anglia) – Benfica Lisabona (Portugalia), in tur 0-1, arbitru: Massimo De Santis (Italia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS