25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Promovarea este compromisa“

„Promovarea este compromisa“

Fosta campioana a României in cinci editii, echipa feminina de volei Universitatea este calificata la barajul pentru promovare in prima liga, dar nu are bani nici pentru un cantonament de pregatire. 


Desi mai sunt de disputat doua etape, voleibalistele de la Universitatea Craiova sunt virtual calificate la turneul de baraj din aprilie pentru promovarea in prima liga. Antrenorul Adrian Cotoranu (foto) a explicat ieri ca echipa se afla intr-o situatie critica.


– Felicitari pentru victoria de la Oradea, meci care inseamna calificarea Universitatii la turneul final.


– Mai avem de disputat doua meciuri, cu CSM Lugoj si Dinamo, dar indiferent de rezultat suntem calificati la baraj deoarece avem doua victorii in plus fata de ocupanta locului trei. Ne-am indeplinit obiectivul si, in mod normal, ar trebui ca de azi inainte sa ne pregatim pentru turneul final, cel care va decide, din patru formatii, pe cele doua promovate. Turneul este programat in perioada 14-16 aprilie. Din pacate, desi o spun pentru a nu stiu câta oara, Universitatea este acum intr-o situatie aproape imposibila.


– Buget auster?…


– Auster? Inexistent la ora aceasta. Nu putem face nici macar un cantonament centralizat de pregatire, n-avem medicamente, nimic, nimic… Doar promisiuni. Degeaba insa vom primi sponsorizari peste doua saptamâni. Noua acum ne trebuie. Daca nu primim in aceasta saptamâna bani, promovarea este compromisa! Fetele joaca din placere, dar nu mai pot continua asa. La meciul de la Oradea, din cele 12 fete deplasate, sapte au fost accidentate deoarece nu se pot trata din lipsa banilor pentru medicamente.


– Ce datorii are clubul fata de voleibaliste?


– De trei luni fetele n-au primit indemnizatia si nici primele pentru ultimele trei victorii obtinute, adica exista o restanta de aproape160 de milioane de lei vechi. Fetele au jucat imprumutându-se de bani si sperând ca prin indeplinirea obiectivului – care sâmbata a fost atins – se vor indrepta cumva lucrurile, adica au crezut ca vor primi, in sfârsit, banii. Nimic! Fetele nu isi pot achita datoriile, iar eu m-am facut de râs in fata lor deoarece le-am promis ca se va rezolva. Este ultimul SOS pe care il adresez Craiovei: acum avem nevoie de bani pentru restantele fata de echipa, un cantonament, apoi bani pentru a aduce turneul de baraj in Banie. In aceste conditii, am avea o sansa pentru promovare. Ar fi prima echipa de prima liga din Craiova! Dar Craiova tace…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS