24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMai greu ca niciodata!

Mai greu ca niciodata!

Cu bune si rele, gruparea alb-albastra se afla in fata celei mai grele incercari din istorie, atacând returul campionatului cu mult optimism, dar cu destule semne de intrebare. 


Dupa ce s-a tras linie in ceea ce priveste lotul de jucatori pe care se va conta in retur, „condamnati“ sa reaprinda „vulcanul“ din Banie, oficialii Universitatii sunt aproape siguri de reusita. O proportie destul de mare din masa suporterilor nu gândesc altceva decât ca echipa de suflet nu va avea nici un fel de probleme in privinta indeplinirii obiectivului, având privirea opaca si ideea „batuta in cuie“. Din mândrie si din prea mult optimism nu mai reusesc sa cântareasca „la rece“ valoarea elevilor lui Ovidiu Stinga sau partile negative, ci doar pe cele pozitive.


La polul opus sunt putini suporteri, dar nu pentru ca nu si-ar dori Universitatea in Divizia A, ci pentru ca scepticismul lor se bazeaza pe ceva real: si-au dat seama de potentialul favoritilor si nu trebuie condamnati pentru faptul ca nu sunt intru totul de acord cu crezul „poporului“.


O singura varianta pentru postul de portar


Din dorinta de a-si promova propriile valori, staff-ul tehnic al Universitatii i-a creditat pe Silviu Lung junior si Mihai Neagoe in privinta secondarii lui Mircea Bornescu. Este adevarat ca ambii juniori de 17 ani poseda destule valente si promit mult, dar la fel de adevarat este ca nici unul dintre ei nu este capabil sa nu primeasca gol 90 de minute, pentru ca prezinta destule deficiente, si, in plus, nu au experienta necesara.


Acest fapt este exemplificat de rezultatele obtinute atât in Cipru, cât si in amicalele dupa revenirea in Banie, in care majoritatea golurilor au fost primite dupa ce „Jose“ a parasit buturile alb-albastre. Concluzionând, suporterii Universitatii au motive de ingrijorare in cazul in care Bornescu va fi suspendat sau accidentat.


Defensiva si axul central se mândresc doar cu titularii


Daca in primele cincisprezece runde Universitatea a primit doar cinci goluri, acest merit ii revine, in cea mai mare parte, defensivei, alcatuita din Madalin Ciuca, Dorel Stoica si Josh Mitchell, care s-au opus cu vehementa multor situatii din care gruparea alb-albastra ar fi putut iesi sifonata. Insa ce se va intâmpla când isi vor face aparitia accidentarile sau cumulul de cartonase galbene, pentru ca pe banca de rezerve nu sunt prea multe solutii, iar campania de achizitii a fost nefasta. Daca in postul de libero Dorel Stoica nu va avea concurent, Dragos Stavaru si Alin Ignat fiind prea tineri, capitanul echipei si australianul mai pot fi inlocuiti cu Dananae, respectiv Laurentiu Preda sau Gabriel Velcovici. Dar acest lucru inseamna slabirea „benzilor“, pentru ca Stelica Stemat, Ryan Lee Clarke, Dragos Firtulescu si Stefan Barboianu nu sunt „copti“ pentru astfel de batalii.


De altfel, nici axul central nu prezinta incredere suta la suta, desi este compartimentul forte, deoarece Universitatea nu se poate baza decât pe titulari si pe cel mult trei rezerve. Dananae, A. Ionescu, Stinga, Velcovici si Preda nu pot primi ajutorul decât de la Robert Saceanu, Razvan Fritea si, cel mult, Stemat, pentru ca restul nu se ridica, deocamdata, la nivelul cerintelor.


Atacul este „schiop“


Universitatea a suferit dintotdeauna la capitolul ofensiv, si, din pacate, va mai suferi. Daca Daniel Orac isi va demonstra calitatile prin Divizia C, iar Alex Piturca nu a aratat nimic intr-un tur de campionat, sperantele atacului craiovean se leaga de un singur nume, si nici acela nu prea convingator. Si asta pentru ca Salih Jaber, golgheterul de drept, este in urma cu pregatirea fizica, la fel si „Jerry“ Gane, care a suferit o ruptura musculara, probabil in tribune, ca la antrenamente nu a prea fost. Speranta australiana, Baird, va absenta destul, dupa ce la sfârsitul primului antrenament al saptamânii a suferit o entorsa de gradul trei, fiind nevoit sa stea in ghips cel putin sapte zile, necaz urmat de o perioada de recuperare, in timp ce Florin Costea a „sarit“ din schema pentru toate etapele ramase.


Toate acestea l-au determinat pe Ovidiu Stinga sa apeleze la serviciile juniorilor Alexandru Costea si Gabriel Ionescu, care, in timpul ultimelor amicale, au ratat cât pentru intreg sezonul, lamurindu-ne asupra valorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU