12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024

Stiri din tenis

Turneul de tenis de la Dubai. Federer, invins de Nadal


Tenismanul spaniol Rafael Nadal a câstigat turneul de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii de un milion de dolari, dupa ce, in finala, l-a invins pe numarul 1 mondial, elvetianul Roger Federer. Dupa ce a pierdut cu 6-2 primul set, tânarul spaniol a revenit si le-a câstigat pe urmatoarele doua cu acelasi scor, 6-4. Aceasta a fost a treia victorie obtinuta de Nadal in cariera sa in fata lui Federer, precedenta fiind inregistrata in semifinalele turneului de la Roland Garros, de anul trecut. Elvetianul a câstigat numai un singur meci in circuitul ATP in fata lui Nadal si se afla la prima infrângere din acest an. Titlul cucerit de Rafael Nadal la Dubai este al 13-lea pentru el la simplu, pentru acest succes jucatorul de 19 ani primind 187.500 de dolari si 60 de puncte in clasamentul ATP. (M.A.)


Turneul de tenis de la Doha.


S-a impus Nadia Petrova


Nadia Petrova a triumfat la turneul de la Doha (Qatar), dotat cu premii de 600.000 de dolari, jucatoarea rusa invingând-o in finala competitiei pe principala favorita, frantuzoaica Amelie Mauresmo. Petrova, cap de serie numarul 2, s-a impus in doua seturi, cu scorul de 6-3, 7-5. Scorul intâlnirilor directe dintre Petrova si Mauresmo a devenit astfel 4-2 in favoarea frantuzoaicei, câstigatoare a Openului Australiei la inceputul acestui an. Precedenta partida care le-a opus pe cele doua jucatoare s-a disputat la inceputul anului, la Anvers (Belgia), victoria revenind atunci lui Amelie Mauresmo. Titlul câstigat la Doha este al doilea din cariera Nadiei Petrova, dupa cel cucerit in 2005, la Linz. (M.A.)


Turneele de tenis de la Acapulco. Horna si Groenefeld câstigatori


Jucatorul peruan Luis Horna a câstigat turneul de la Acapulco (Mexic), dotat cu premii in valoare totala de de 690.000 de dolari. In finala, Horna l-a invins in doua seturi, cu 7-6 (5), 6-4, pe argentinianul Juan Ignacio Chela, cap de serie numarul 7. Acesta a fost primul titlu cucerit de peruanul de 25 de ani in cariera sa. Pentru victoria de la Acapulco, Luis Horna (locul 65 in ATP Race) a primit 128.000 de dolari si 50 de puncte in ierarhia jucatorilor profesionisti. In competitia feminina de la Acapulco, dotata cu premii de 180.000 de dolari, s-a impus Anna-Lena Groenefeld. Germanca, a doua favorita a turneului, a invins-o in ultimul act, cu scorul de 6-1, 4-6, 6-2, pe italianca Flavia Pennetta, cap de serie numarul 1. (M.A.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS