14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHizo si Ungureanu au cazut la pace

Hizo si Ungureanu au cazut la pace

Amical


Pandurii – FC Caracal 1-1


• Au marcat: Bogoi ’70 / Militaru ’21.


Pandurii: Pustinjakovic (’22, Balaet) – Dragomir, Amzucu, Perisic, Scarlatache, Cristea – Sava, Vancea, Vranjkovic – Stefan, Vintilescu. Au mai intrat: Bogoi, Glisca, Armel, A. Popescu, Trofin, D. Radoi. Antrenor: Viorel Hizo.


FC Caracal: Lung – Tilihoi, Militaru, Vodita – Negrila, Apostol, D. Mihai, Scânteie, S. Popescu – A. Luta, Stancu. Au mai intrat: Nauiu, Mosteanu, Pasare, Baia. Antrenor: Nae Ungureanu.


• Cartonas rosu: Vodita (’78).


• Au arbitrat: I. Tuturiga – L. Udrea, V. Chitu.


Divizionara A Pandurii a fost tinuta in sah de FC Caracal in ultimul amical al sezonului, terminat la egalitate, 1-1. 


Pandurii Târgu Jiu a incercat in fata lui FC Caracal o ultima repetitie inaintea jocului cu Farul Constanta din prima etapa a returului, insa terenul greu i-a impiedicat pe divizionarii A sa-si atinga scopul. In prima repriza, Hizo a comandat un joc defensiv bazat pe retinerea balonului in zona fundasilor centrali intr-un sistem 5-3-2, iar dupa pauza Pandurii a fost mult mai ofensiva, reusind sa-si creeze foarte multe situatii de gol.


Cu o daruire dusa pâna la sacrificiu, fotbalistii lui Nae Ungureanu au dominat categoric primele 45 de minute, reusind sa deschida scorul in minutul 21, prin Militaru, care a transformat impecabil o lovitura libera. Pustinjakovic a ramas fara replica la executia caracaleanului, nu si „Dulaul“, care l-a inlocuit imediat cu Balaet.


FC Caracal a mai beneficiat de doua oportunitati de a majora scorul, dar Luta si Scânteie nu au reusit sa-l bata pe goal-keeper-ul gorjean. „Pandurii“ au contat in fata portii lui Tibi Lung doar prin sutul pe lânga poarta al lui Vintilescu si prin Sava, autorul unei tentative anemice de finalizare.


Hizo a schimbat tactica la pauza


Dupa o sedinta de un sfert de ora tinuta la marginea terenului, Viorel Hizo a schimbat la pauza registrul tactic, apelând la deja clasicul 3-4-3 folosit in tur. Bogoi i-a luat locul lui Perisic, iar in ofensiva Pandurii a beneficiat de tridentul Armel – A. Popescu – Glisca. Practic, a doua repriza a apartinut in totalitate gazdelor, Balaet fiind un simplu spectator la ratarile pe banda rulanta ale colegilor sai.


Doi dintre jucatorii nou-intrati au contribuit la egalarea inevitabila, produsa in minutul 70. Vranjkovic a centrat din corner, Armel a prelungit cu capul la coltul lung, iar Bogoi a indeplinit o simpla formalitate pentru 1-1.


In minutul 78, arbitrul Tuturiga l-a eliminat pe Vodita spre indignarea lui Ungureanu, care a protestat indelung la decizia „fluierasului“. „Bai, panaramo, mascariciule, nici galben nu merita“, i-a strigat „Rosu“ arbitrului, in disputa intervenind si Hizo pentru calmarea spiritelor.


Ultima faza notabila s-a produs in minutul 80, Amzucu, purtatorul banderolei de capitan din repriza a doua, trimitând un balon care a mângâiat vinclul portii lui Tibi Lung, stârnind ceva aplauze printre cei 500 de spectatori.


Test concludent pentru antrenori


Pentru tehnicianul „pandurilor“, testul cu FC Caracal si-a atins scopul, in ciuda terenului greu. „A fost un joc pe un teren aproape imposibil, dar fizic mi-a aratat ce trebuie sa mai fac, iar din punct de vedere tactic am incercat sa joc in sistemul pe care il voi aplica la Constanta. Am vrut in prima repriza sa se tina de minge, nu s-a reusit fiindca nu se putea pasa. Am vrut sa conserv mingea in zona fundasilor centrali, am facut si câteva greseli. In repriza a doua ne-am creat multe situatii de gol, mingea s-a oprit de câteva ori in fata portii, n-am putut sa centram, insa echipa a avut tonus. Am avut mai multa vitalitate dupa pauza fiindca le-am dat alte sarcini de joc. In prima parte, m-am gândit ca joc cu Farul, deci, am aplicat ce-ar trebui sa fac intr-un meci din deplasare. Mi-au placut in repriza a doua jucatorii care au intrat cu un plus de tenacitate, de determinare“, a comentat Hizo disputa in noroi cu FC Caracal.


Antrenorul divizionarei B, Nae Ungureanu, a punctat si el plusurile si minusurile formatiei sale. „Prima repriza s-a jucat destul de bine. Ce ma incânta pe mine e ca echipa joaca, isi creeaza destule situatii de a marca. Din pacate, suntem inca deficitari la fazele fixe, am luat goluri din faze in care ar trebui sa ne mobilizam si sa ne organizam mult mai bine. Una peste alta, a fost un joc util pentru ambele formatii. Este un câstig pentru noi, care avem un lot tânar cu putina experienta, ca am reusit sa facem doua jocuri bune in compania echipei din Târgu Jiu si baietii vor câstiga moral pentru viitor“, a declarat Rosu.


Ungureanu crede in „panduri“


Cu o echipa lipsita de experienta, Nae Ungureanu ramâne neinvins in fata omologului sau de la Pandurii, Viorel Hizo, in acest an. FC Caracal a reusit doua rezultate de egalitate la Târgu Jiu, 2-2 si 1-1, dar conditiile precare de joc au contribuit la egalizarea valorilor. Ungureanu crede in mentinerea echipei Pandurii in Divizia A, un atu fiind chiar tehnicianul Viorel Hizo. „Eu spun ca «pandurii» au un program foarte greu acasa, dar sunt ferm convins ca vor scapa de retrogradare pentru ca au un lot destul de bun si un antrenor cu mare experienta. Important este cum se mobilizeaza la jocurile de acasa. Nu este obligatoriu ca acasa cu Dinamo, Rapid sau Steaua sa câstigi, important este sa nu pierzi“, a spus „Rosu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS