11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGiulestiul tremura: Hamburg a invins la München!

Giulestiul tremura: Hamburg a invins la München!

Elevii lui Thomas Doll sunt hotarâti sa faca instructie cu rapidistii in partida de joi, de la Bucuresti. 


Lidera Bundesligii, Bayern München, a pierdut sâmbata, cu scorul de 2-1, partida disputata pe teren propriu cu Hamburg SV, adversara Rapidului in Cupa UEFA, in cadrul etapei a 24-a a primei ligi germane. Elevii lui Thomas Doll au deschis scorul in minutul 17, prin Guy Demel, iar scorul de 0-1 s-a mentinut pâna in minutul 83, când Bayern a egalat prin mijlocasul Mehmet Scholl, intrat pe teren in repriza a doua. Hamburg a dat lovitura pe „Allianz Arena“ cu un minut inainte de final, prin olandezul De Jong, transferat in ianuarie de la Ajax Amsterdam.


SV Hamburg este singura formatie care a reusit sa invinga de doua ori pe Bayern München in actuala editie a campionatului Germaniei, câstigând atât meciul din tur, 2-0 in etapa a 7-a, cât si pe cel disputat sâmbata, scor 2-1.


Van Buyten: „Vrem sa repetam figura si joi“


Antrenorul Thomas Doll si jucatorii formatiei SV Hamburg spera sa repete in meciul cu Rapid, din prima mansa a optimilor Cupei UEFA, succesul obtinut in fata lui Bayern München.


„Victoria este meritata. Echipa mea a luptat foarte bine si a fost mai proaspata. Important este sa ne comportam si joi, in Cupa UEFA, la fel ca in acest meci“, a afirmat tehnicianul Thomas Doll.


Autorul golului victoriei din meciul cu Bayern München, olandezul Nigel de Jong, a mentionat ca el si coechipierii sai au dorit ca SV Hamburg sa fie prima echipa care câstiga in acest sezon pe „Allianz Arena“. La rândul sau, jucatorul Daniel van Buyten, care nu a evoluat in partida de la München, deoarece a fost suspendat, in urma eliminarii din partida cu VfB Stuttgart, spera ca SV Hamburg sa aiba si in meciul cu Rapid Bucuresti acelasi succes ca sâmbata. „Daca baietii joaca mereu asa fara mine, atunci nu voi mai intra pe teren. Ne bucuram pentru aceasta victorie si vrem sa repetam figura si joi“, a spus Van Buyten.


Meciul Rapid – SV Hamburg va avea loc joi, 9 martie, pe stadionul „Giulesti – Valentin Stanescu“. Returul este programat pe 15 martie, la Hamburg.


Hamburg s-a apropiat de lidera


Dupa victoria inregistrata sâmbata, Hamburg se mentine pe locul al treilea, aflându-se la egalitate cu Werder Bremen, si are 50 de puncte, cu opt mai putine decât Bayern München. Bremen nu a reusit sâmbata decât un egal in deplasare cu Bayer Leverkusen, scor 1-1, si a ratat ocazia de a se apropia la sase puncte de Bayern München. Torsten Frings a marcat pentru „verzi“ in minutul 3, iar atacantul bulgar al gazdelor, Dimitar Berbatov, a egalat in minutul 42.


MSV Duisburg, echipa la care evolueaza si mijlocasul român Mihai Tararache, a fost invinsa, cu 3-0, in deplasare, de FC Nürnberg. Toate cele trei goluri ale gazdelor au fost marcate de slovacul Robert Vittek (‘9, ’15 si ’86). Mihai Tararache a fost titular la oaspeti si a jucat pâna in minutul 82, când fost eliminat dupa ce a primit al doilea cartonas galben.


Rezultatele etapei a 24-a


In partidele disputate sâmbata, in etapa a 24-a a Bundesligii, s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Bayern München – Hamburg 1-2, Borussia Dortmund – FSV Mainz 1-1, Bayer Leverkusen – Werder Bremen 1-1, Hertha Berlin – FC Köln 2-4, Hannover 96 – Schalke 1-2, FC Nürnberg – Duisburg 2-0. Ieri, dupa inchiderea editiei, s-au jucat meciurile Borussia M’Gladbach – Arminia Bielefeld, Kaiserslautern – Stuttgart si Eintracht Frankfurt – Wolfsburg.


Clasament: 1. Bayern München 58 de puncte, 2. Werder Bremen 50, 3. Hamburg 50, 4. Schalke 48, 5. Stuttgart 33, 6. Bayer Leverkusen 32, 7. Hannover 30, 8. Borussia Dortmund 30, 9. Hertha Berlin 30, 10. Borussia M’Gladbach 30, 11. Arminia Bielefeld 27, 12. Eintracht Frankfurt 25, 13. Wolfsburg 25, 14. FC Nürnberg 24, 15. Kaiserslautern 23, 16. FSV Mainz 21, 17. Duisburg 20, 18. Köln 18.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS