12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAdi Mutu a fost eficient

Adi Mutu a fost eficient

Piciorul „Briliantului“ si capul lui Nedved au adus trei puncte importante pentru Juventus. 


Echipa la care este legitimat jucatorul român Adrian Mutu, Juventus Torino, a câstigat, cu scorul de 1-0, partida disputata sâmbata seara, pe stadionul „Luigi Ferraris“ din Genova, cu Sampdoria, in cadrul etapei a 28-a a campionatului Italiei. Unicul gol al partidei a fost inscris, in minutul 68, de cehul Pavel Nedved, care a reluat cu capul o centrare a lui Mutu, din lovitura libera. „Briliantul“ a ramas in teren pe toata durata partidei. Cu ocazia acestui meci, Juventus si-a depasit propriul record de jocuri consecutive disputate in deplasare in care a inscris cel putin un gol, ajungând la „cota“ 20.


„Picioarele lui Mutu sunt mereu utile“


Presa italiana a apreciat evolutia lui Adrian Mutu in meciul de la Genova, caracterizându-l ca fiind un jucator util, ordonat tactic si potrivit in rolul de fotbalist de travaliu.


„I se potriveste rolul de fotbalist de travaliu, insa picioarele sale sunt mereu utile, ca in cazul centrarii pentru Nedved de la faza golului“, a scris agentia Datasport, care i-a acordat lui Mutu nota 6 pentru prestatia din meciul cu Sampdoria.


Conform cotidianului Liberta, in minutul 68, „Adrian Mutu a executat la fix o lovitura libera de pe partea dreapta“, golul inscris de Pavel Nedved, cu capul, fiind cel care a decis meciul. „Juventus, chiar si in zilele nefaste, are capacitatea si forta de a gasi in cele din urma perla cea mai pretioasa“, a notat Liberta. Publicatia citata l-a caracterizat pe Mutu ca fiind „ordonat din punct de vedere tactic, dar niciodata incisiv“ si l-a notat cu 6,5.


„Diavolii“, la zece puncte de Juve


Juventus conduce detasat in ierarhia din Serie A, având zece puncte avans fata de principala sa urmaritoare, AC Milan. „Diavolii“ lui Ancelotti au câstigat sâmbata, cu scorul de 3-0, partida disputata pe „San Siro“ cu Empoli, toate cele trei goluri fiind inscrise in ultimul sfert de ora. Filippo Inzaghi a deschis scorul in minutul 77, iar Andrei Sevcenko a majorat diferenta de pe tabela cinci minute mai târziu. Scorul final a fost stabilit de acelasi Inzaghi, in minutul 86.


Ieri, dupa inchiderea editiei, s-au jucat si celelalte partide din etapa a 28-a a primei ligi italiene: Fiorentina – Siena, Udinese – Ascoli, Chievo Verona – Lazio, Lecce – Palermo, AS Roma – Inter Milano, Livorno – Cagliari, Messina – Parma, Treviso – Reggina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS