22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRevanse care nu conteaza

Revanse care nu conteaza

România a câstigat turneul international din Cipru, invingând Slovenia si Armenia, echipe care ne-au oprit sa participam la ultimele doua campionate mondiale


De cinci partide a avut nevoie România pentru a câstiga un meci in fata reprezentativei Sloveniei. 2-0 a fost scorul intâlnirii de ieri, golurile fiind marcate de Mazilu (’23) si Pecnik (’54-autogol), iar România a reusit sa câstige turneul amical international din Cipru, aflat la a zecea editie, dupa ce cu o zi mai devreme Piturca se razbunase pe Armenia, o alta „nasa“ a selectionatei tricolore in ultimii ani.


Din pacate, victoriile din Cipru nu aduc decât o palida consolare pentre nereusitele României, care n-a reusit sa treaca de Slovenia la barajul pentru CM 2002 din Japonia si Coreea de Sud, iar apoi a fost impiedicata de Armenia sa mearga la CM 2006 din Germania.


Victor Piturca a inceput meciul in formula: Lobont – Contra, Tamas, Chivu, Rat – Ov. Petre, D. Munteanu – Fl. Petre, Cocis, D. Niculae – Mazilu. România a dominat prima repriza si si-a creat numeroase ocazii de gol. Mazilu, Tamas si Contra au amenintat poarta slovena in debutul partidei. In minutul 23, Mazilu a reusit sa deschida scorul, reluând cu capul centrarea lui Rat. Adversarii au ripostat in doua rânduri, in minutele 25 si 45, insa Lobont a scapat cu fata curata.


In repriza secunda au mai jucat: Coman (portar), Patrascu, Oprita, Radoi, Iencsi si Badoi. Tricolorii au reusit sa mareasca avantajul pe tabela de marcaj relativ repede. Dupa ce Cocis (’48) nu a nimerit poarta cu o lovitura de cap din marginea careului mic, fundasul Pecnik (’54) a reluat in propria poarta. Ultima jumatate de ora a apartinut Sloveniei, insa scorul a ramas neschimbat pâna la finalul disputei, care s-a vrut un test in vederea viitoarelor preliminarii pentru CE din 2008, acolo unde România si Slovenia, componente ale aceleiasi grupe, se vor lupta fara menajamente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS