15.6 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Galacticii“ au ramas fara presedinte

„Galacticii“ au ramas fara presedinte

Decizia lui Perez de a demisiona vine dupa doua infrângeri consecutive suferite de Real, 0-1, pe teren propriu, cu Arsenal Londra, si 1-2, la Mallorca.


Florentino Perez a demisionat, luni seara, din functia de presedinte al clubului spaniol de fotbal Real Madrid. Perez a luat aceasta decizie in cadrul unei reuniuni extraordinare a conducerii clubului. Pâna când va fi ales un nou presedinte, interimatul va fi asigurat de vicepresedintele Fernando Martin.


„Am decis sa convoc o adunare generala a conducerii, deoarece cred ca era nevoie de o schimbare si am decis sa demisionez din functia pe care o ocupam“, a spus Perez, precizând ca nu exista nici o criza la Real Madrid.


„Proiectul sportiv si economic este bun. Suntem satisfacuti de tot ceea ce am facut in acesti ani (intre 2000 si 2006 – n.r.)“, a mai spus Florentino Perez.


Decizia acestuia de a demisiona vine dupa doua infrângeri consecutive suferite de Real, 0-1, pe teren propriu, cu Arsenal Londra, in optimile Ligii Campionilor, si 1-2, la Mallorca, in campionat. Real Madrid ocupa locul al treilea in clasamentul Primerei Division, la o distanta de zece puncte de lidera FC Barcelona.


Sapte trofee in mandatul lui Perez


Florentino Perez l-a inlocuit la sfârsitul anului 2000 pe Lorenzo Sanz in functia de presedinte al clubului, fiind ales de suporterii madrileni dupa ce le-a promis acestora ca il va aduce pe mijlocasul portughez Luis Figo de la rivala Barcelona. Au urmat apoi transferurile „galacticilor“ Zinedine Zidane (2001), Ronaldo (2002), David Beckham (2003), Michael Owen (2004) si Robinho (2005).


In cinci ani in care Perez a ocupat functia de presedinte, Real Madrid a câstigat doua titluri de campioana a Spaniei (2001 si 2003), Liga Campionilor (2002), o Cupa Intercontinentala (2002), doua Supercupe ale Spaniei (2001, 2003) si o Supercupa a Europei (2002). In ultimii doi ani, clubul din capitala Spaniei nu a mai câstigat nici un trofeu.


422 de milioane de euro pentru transferuri


Clubul Real Madrid a investit 422 de milioane de euro in transferurile de jucatori, in perioada in care functia de presedinte a fost ocupata de Florentino Perez. Primul transfer de marca realizat de Perez a fost cel al mijlocasului portughez Luis Figo, cumparat in sezonul 2000 – 2001 de la Barcelona pentru circa 71 de milioane de euro. Investitia a dat roade, Real reusind in stagiunea respectiva sa câstige titlul in Spania, cu antrenorul Vicente Del Bosque pe banca.


In vara anului 2001, Florentino Perez l-a adus pe starul francez Zinedine Zidane de la Juventus, pentru suma record de 76 de milioane de euro. Si aceasta investitie s-a dovedit profitabila, „galacticii“ câstigând in 2002 Liga Campionilor, iar „Zizou“ a marcat unul dintre golurile finalei cu Leverkusen.


In 2002 a sosit la gruparea de pe „Bernabeu“ un alt „galactic“, brazilianul Ronaldo, cumparat de la Inter cu 45 de milioane de euro, insa „Dintosul“ nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor, cu toate ca Real a câstigat cu el in atac un titlu si o Cupa Intercontinentala.


Cel mai fructuos transfer din punct de vedere economic a fost realizat in 2003, când a fost adus in capitala Spaniei mijlocasul englez David Beckham. Achizitionarea lui „Spice Boy“ a adus un profit de câteva zeci de milioane de euro, din tricouri vândute in lumea intreaga, contracte de publicitate si turnee efectuate in Asia platite de japonezi sau de chinezi cu bani grei.


A urmat apoi achizitionarea jucatorilor Walter Samuel, Michael Owen si Jonathan Woodgate, insa acestia au avut prezente „meteorice“ in echipa „galacticilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS