8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSalih si-a pus cenusa in cap!

Salih si-a pus cenusa in cap!

Atacantul irakian s-a pregatit ieri cu prima echipa a Universitatii. Impresarul acestuia continua sa pretinda ca oltenii ar avea restante financiare fata de el si de jucator.


Controversatul caz al atacantului Salih Jaber continua sa fie subiectul nu numai al presei, ci si al multor suporteri. Retrogradat la „satelit“, irakianul s-a antrenat ieri sub comanda lui Stinga, in asteptarea momentului revenirii la prima echipa. Marius Mitran, director executiv adjunct, a afirmat: „Intr-o recenta intâlnire cu oficiali ai clubului, Salih Jaber si-a cerut scuze pentru situatia pe care a creat-o. Si-a pus, cum se spune, cenusa in cap. Glumind, as putea spune ca Salih si-a pus kilograme de cenusa in cap! Totul depinde de el, nimeni de la Universitatea nu are nimic cu acest jucator strain. Dar Salih a fost cel care a gresit. In plus, a fost si sfatuit nepotrivit de impresarul Aksam“.


In privinta contractului lui Salih Jaber, impresarul Kadour Aksam sustine ca jucatorul irakian ar fi depus saptamâna trecuta un memoriu prin care solicita achitarea unor restante financiare din partea Universitatii. Oficialii echipei nu cunosc insa nimic despre acest memoriu al jucatorului.


Aksam are de restituit 48.300 USD Universitatii!


La Comisia pentru Statutul Jucatorului (CSJ) de la Federatia Româna de Fotbal s-a judecat recent cererea agentului de jucatori Kadour Aksam contra Universitatii prin care impresarul lui Salih Jaber a solicitat comisiei sa oblige clubul Univstiinta FC Craiova sa-i achite 30.000 de dolari reprezentând obligatii derivate din transferul atacantului irakian de la Gloria Buzau la Universitatea.


La dosarul cauzei, Universitatea a depus o cerere impotriva agentului Aksam prin care se solicita CSJ a-l obliga pe acesta sa restituie 45.000 de dolari, bani pe care impresarul i-a incasat de la club. Comisia FRF (presedinte, Ion Turculeanu) a respins cererea formulata de agentul Aksam si a admis in parte cererea formulata de SC Univstiinta FC Craiova, obligându-l pe impresar sa restituie Universitatii 48.300 dolari.


Instanta federatiei a explicat de unde provine aceasta suma: 20.000 USD primiti de Aksam in baza unei conventii intre el si Mititelu; alti 10.000 USD reprezentând jumatate din avansul primit de impresar in baza unui contract de reprezentare intre el si Universitatea, plus 18.300 USD. Aceasta ultima suma (18.300 USD) reprezinta: 5.000 de dolari imprumutati de Aksam de la club si 13.300 de dolari dobânda de 2%/zi de intârziere pentru perioada 15 septembrie 2005 (când Aksam a fost imprumutat) si 27 ianuarie 2006 (data când Universitatea a depus la FRF cererea impotriva impresarului).


CSJ a comunicat decizia aceasta si Comisiei pentru Acordarea Licentelor de Club Profesionist si Agenti de Jucatori deoarece, in opinia acestei comisii, Aksam ar fi incalcat un articol din Regulamentul Agentilor de jucatori.


Aksam: „CSJ este in eroare!“


Aceasta hotarâre, cu drept de contestatie la Comisia de Recurs Federala, a fost astfel comentata de impresarul Kadour Aksam: „Am solicitat recurs la CSJ, iar pe doua pagini am aratat ca personal n-am primit nici o suma de bani de la Clubul SC Univstiinta Craiova. Ca atare, nu se poate naste obligatia de a returna sumele si dobânzile calculate de CSJ. Mi se pare aberant ca pentru un imprumut privat de 5.000 USD sa fiu obligat de CSJ sa restitui, pe lânga imprumutul de 5.000 USD, si o dobânda de 13.300 USD, calculata in conditii camataresti! Cum este posibil asa ceva? Sustin in continuare ca Universitatea imi datoreaza suma de 30.000 USD, cu toate ca din obligatiile asumate prin contract de Univstiinta as putea solicita 50.000 USD. Nu fac alte comentarii, desi as avea de spus si despre amenintarile pe care le-am primit prin telefon etc. Il respect pe finantatorul Universitatii si doresc sa se rezolve trei probleme: jucatorului Salih Jaber si mie sa ni se achite banii conform contractelor asumate de Universitatea, iar echipa sa promoveze in Divizia A“.


Salih, pe lista neagra


Oarecum in contradictoriu cu spusele antrenorului Ovidiu Stinga, care anuntase ca toti jucatorii de la echipa a doua au poarta deschisa la echipa mare daca demonstreaza ca pot face acest pas, si in ciuda faptului ca Salih s-a pregatit ieri cu Universitatea, patronul echipei oltene a anuntat ca nu-l mai vrea in nici un chip pe irakian. „Acest capitol este inchis pentru mine. Jaber este un jucator dificil si inconstant. Daca l-as aduce acum inapoi m-as contrazice singur. I-am blocat contractul si va primi 1.000 de dolari pe luna pâna la vara ca sa aiba din ce trai“, a spus Mititelu. N-ar fi insa exlus ca patronul Stiintei sa o lase mai moale si sa-i acorde o a doua sansa lui Salih Jaber. (L.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII