16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea isi merita locul

Universitatea isi merita locul

Universitatea – Pandurii 2-3


• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 200.


• Au marcat: Baird ‘2, Dina ’78 / Vintilescu ’28, Armel ’51, Amzucu ’81 (p.)


Universitatea: Bornescu – Ciuca, D. Stoica, Mitchell – Dananae, A. Ionescu, Stinga, Velcovici, Preda – Baird, Dina. Au mai jucat: Lung jr., Fritea, Saceanu, Stemat, Stavaru, Firtulescu. Antrenor: Ovidiu Stinga.


Pandurii: Pustinjakovic – Dragomir, Perisic, Scarlatache, Trofin – Sava, Vranjkovic, D. Radoi, Glisca – Ad. Popescu, Vintilescu. Au mai jucat: Al. Cristea, Amzucu, I. Stefan, Armel, Cogelescu, Vancea, Bogoi. Antrenor: Viorel Hizo.


• Au arbitrat: S. Coltescu – M. Iliescu, Fl. Buzarnescu.


• Cartonase galbene: Ciuca (2), Mitchell / Perisic, I. Stefan, Cogelescu.


• Cartonase rosii: Ciuca ’76, Stemat ’87.


Cu toate ca partida a fost amicala, cele doua combatante nu au inteles acest lucru si s-au comportat pe teren ca intr-un meci oficial.


Duelul psihologic de dinaintea partidei a avut efect pe gazon, acolo unde „actorii“ au uitat prieteniile si au facut tot posibilul sa câstige, atât Universitatea, cât si adversara sa nereusind sa etaleze un fotbal spectaculos, ci unul transant.


Universitatea a inceput meciul furibund. Sutul lui Ovidiu Stinga, din primul minut, avea sa confirme dorinta alb-albastrilor de a câstiga duelul Olteniei. Ce nu a reusit „olandezul“ in debutul disputei a izbutit Baird. Australianul, scapat singur cu portarul, a sutat din interiorul careului de 16 metri fara nici o sansa. A fost rândul lui Ciuca sa puna in pericol buturile gorjenilor, insa voleul sau nu si-a gasit tinta. Nici „cangurul“ nu a mai punctat decât la „impresia artistica“, lucru valabil si pentru Dina, care s-a zbatut foarte mult, dar fara rost. In replica, Pandurii si-a trecut in cont patru oportunitati de a marca, Glisca (‘7), Ad. Popescu (’17), Dragomir (’19), D. Radoi (’43), dar egalarea avea sa fie trecuta in contul lui Vintilescu (’28), care, talonat de Mitchell si Ciuca, a reusit sa strecoare mingea pe lânga Bornescu. Partida a fost animata de antrenorul adversarei, care, in minutul 31, a vociferat prea mult si a fost trimis in tribuna de centralul craiovean.


Juvetii s-au „stins“ dupa pauza


Contrar evolutiei din prima repriza, elevii lui Ovidiu Stinga nu au mai reusit sa puna in pericol poarta lui Pustinjakovic, cu toata insistenta lui Saceanu, Dananae si Baird. Doar Dina a cunoscut succesul (’78), când a marcat un gol superb din noua metri, insa bucuria suporterilor nu a fost atât de mare pentru ca Universitatea nu reusea decât egalarea. Armel lovise pentru 1-2 in minutul 51, dupa o faza lucrata de Marius Sava, unul dintre cei mai activi jucatori de pe teren. Tot jucatorii de la Pandurii au fost cei care au fortat mai mult, si, in cele din urma, au reusit sa plece invingatori, dupa penaltiul transformat de Amzucu (’81), obtinut in urma faultului facut de Stemat asupra lui Armel. Gorjenii puteau mari diferenta de pe tabela de marcaj in minutul 88, când lovitura libera, executata de Iulian Stefan, a intâlnit bara lui Lung jr., spectator la eveniment. In rest, cele doua grupari nu s-au intrecut decât in faulturi, Ciuca si Stemat fiind protagonistii a doua cartonase rosii, si chiar pumni, Mitchell si Perisic provocând un „dans“ de trei minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS