17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportProbleme, Ovidiule?

Probleme, Ovidiule?

Daca in Insula Afroditei, alb-albastrii pierdeau la limita in amicale, dar etalau un fotbal calitativ, de la revenirea in Banie, elevii lui Ovidiu Stinga par sa nu se regaseasca pe teren.


Intentionând sa creeze un lot competitiv si omogen, Ovidiu Stinga a reusit sa-si atinga, cât de cât, obiectivul in cantonamentul sustinut in Cipru. Universitatea a cunoscut trei infrângeri la limita si una categorica, toate pe fondul lipsei de experienta a celor intrati dupa pauza. A demonstrat insa ca este capabila de multe, numarul ocaziilor irosite fiind destul de mare, surprinzând placut tehnicienii rivalelor de la acea data, care se mirau de vârsta jucatorilor si de esalonul in care evoluau acestia.


Curios este ca, de la revenire, Universitatea nu mai arata aceeasi pofta de lupta, juvetilor lipsindu-le agresivitatea, ideile de joc si tactica dobândita, devenind peste noapte o umbra a acelei echipe care cunoscuse ascensiunea de la meci la meci. Cel putin asta a demonstrat Ciuca si compania in partidele de verificare sustinute impotriva celor de la Minerul Motru si Armata. La ultimul test, nesiguranta defensivei, lipsa de imaginatie a mijlocasilor si apatia atacantilor au fost factorii care i-au determinat pe cei din tribune sa creada ca pregatirea din Cipru a fost slaba. Si nu a fost deloc asa. Stinga a elaborat un program bine gândit si eficient, insa jucatorii sai nu par sa aiba calitatile dorite. „Olandezul“ nu trebuie sa justifice infrângerea cu „militarii“ prin faptul ca Bornescu, Ciuca si Andrei Ionescu au absentat, pentru ca o echipa solida trebuie sa aiba rezerve capabile sa inlocuiasca titularii.


S-a instaurat degringolada


Câstigând simpatia elevilor sai, prin faptul ca a fost deschis oricarei probleme aparute, tehnicianul Universitatii a inceput sa cunoasca si reversul „medaliei“, unii componenti ai lotului incepând sa ii raspunda antrenorului atunci când primesc observatii.


„Numai pe mine ma vezi când gresesc“, afirma Dina, in timpul meciului cu Minerul Motru, completarea venind de la Dorel Stoica: „Mai lasa-ma in pace“. In replica, Stinga taie chitante, amenzile fiind singura sa varianta de a restabili relatia antrenor-jucator.


Desi nu vrea sa recunoasca, „olandezul“ a inceput sa regrete ca a promovat la echipa jucatori de „perspectiva“, inlaturându-i pe cei care „dorm“, pe teren, in ghete, dar care sunt un rau necesar. Si aici intra in discutii Daniel Orac, care traverseaza o perioada nefasta, sau Salih Jaber, nonconformistul lotului, pe care „olandezul“ il regreta.


Oboseala, un adversar periculos


Din dorinta de a-i aduce pe fotbalisti la un standard ridicat din punct de vedere fizic, Ovidiu Stinga a elaborat un program de pregatire foarte solicitant, intensitatea antrenamentelor din Cipru atingând cota maxima dupa doar doua saptamâni.


In ultimele sapte zile de acumulari fizice, alb-albastrii nu au mai avut randamentul scontat, instaurându-se oboseala. Medicul Ion Serban a pus diagnosticul „miozita de efort“ multor fotbalisti ai Universitatii, care au clacat din cauza ca problemele existau din vara, când pregatirea a avut loc pe plan local.


„Nu mai pot, sunt obosit“, spunea Ciuca in pauza primului amical de pe „Tineretului“, spre surprinderea „olandezului“, care, in loc sa-l protejeze, i-a administrat o amenda de 20 de dolari.


Nici Dorel Stoica nu mai este in largul sau, lucru observat si la Mitchell, Saceanu, Dananae si Dina, care nu mai au evolutiile bune de alta data.


Rutina care s-a instalat in lotul alb-albastru nu poate conduce la nimic bun, mai ales ca perioada de vacanta se apropie de sfârsit, iar returul campionatului se anunta dificil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII