11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal cu târâita

Fotbal cu târâita

Universitatea – CS Armata 0-1


• Stadion „Tineretului“, spectatori: 1.500.


• A marcat: Stanculescu ’18.


Universitatea: Lung jr. – Ignat, D. Stoica, Curteanu – Stemat, Puchiu, Fritea, Saceanu, Preda – G. Ionescu, Baird. Au mai jucat: Neagoe, Stavaru, Mitchell, Dananae, Velcovici, Stinga, Firtulescu, Covalenco, Dina, Al. Costea. Antrenor: Ovidiu Stinga.


Armata: Poenaru – Marinica, Sodoleanu, Enache – Stoian, Turcila, Stanculescu, Stamin, Radut – Mandea, Boroiban. Au mai jucat: Chiliman, Butoi, Teodosiu, Oprea, Grecu. Antrenor: Mugurel Gusatu.


• Au arbitrat: S. Bogdan – Fl. Buzarnescu, D. Iliescu.


• Cartonase galbene: Al. Costea/Marinica, Oprea.


• Cartonas rosu: Chiliman (’72).


Alb-albastrii au practicat un joc extrem de slab. Ineficienta atacantilor olteni si apatia celorlalti jucatori nu au produs decât somnolenta numerosilor suporteri aflati in tribune.


Desi lucrurile pareau simple, Universitatea intâlnind un adversar de Divizia C, ostilitatile din teren au demonstrat ca, fara o munca bine gândita, nimic nu se poate realiza. Mai mult, ultrasii prezenti pe „Tineretului“ incepusera sa confunde esalonul in care evolueaza favoritii, pentru ca Stinga si compania s-au complacut in mediocritate.


Partida a inceput cu Stiinta in ofensiva, Gabi Ionescu (‘9) fiind protagonistul primei ocazii notabile, atacantul Primaverii nereusind sa nimereasca, din sapte metri, poarta „parasita“ de Poenaru, care, in prima faza, il blocase pe Baird. Acelasi cuplu ofensiv avea sa stârneasca râsetele doua minute mai târziu, când Gabi Ionescu, gasit excelent de vârful australian, a reluat mult peste poarta adversa, portarul „militarilor“ crucindu-se de isprava golgheterului de la echipa a doua.


Observând ca jocul alb-albastrilor scârtâie, elevii lui Mugurel Gusatu au pus stapânire pe centrul terenului, creându-si câteva oportunitati de a marca, prin Boroiban si Mandea, care s-au dovedit neinspirati in momentul finalizarii. Nu acelasi lucru s-a intâmplat si in minutul 18, când Radut a centrat perfect pentru Stanculescu, mijlocasul „militarilor“ obligându-l pe Lung junior sa scoata mingea din plasa.


Chiliman a fost eliminat


Juvetii au trecut pe lânga egalare in minutul 24, când Baird a ratat cu nonsalanta penaltiul obtinut de Laurentiu Preda, spre dezamagirea lui Stinga, care a inceput sa râda ironic.


De altfel, „olandezul“ a mai avut de doua ori aceeasi mimica la ratarile „cangurului“ (’34, ’41), aflat intr-o ipostaza de singur cu portarul.


Fara sorti de izbânda au fost si incercarile lui Dorel Stoica (’37), respectiv Fritea (’43), suturile acestora trecând pe lânga poarta divizionarei C.


Schimbând aproape toata echipa la pauza, Ovidiu Stinga s-a izbit din nou de neputinta, de data aceasta fiind vorba de Dina si Velcovici. Universitatea nu si-a mai creat ocazii de a marca in partea secunda, pentru ca „militarii“ au anihilat toate zvâcnirile mijlocasilor craioveni.


Mai mult, adversarii au devenit si mai „obraznici“, iar Radut (’47) si Boroiban (’60) puteau pecetlui soarta unui amical fara calitate. „Militarii“ au mai punctat si la capitolul faulturi dure, cum a fost cel al lui Chiliman asupra lui Firtulescu, soldat cu cartonasul rosu.


Universitatea a inregistrat cel de-al cincilea insucces din intersezon, instaurând frica in inimile suporterilor olteni, dezamagiti de modul cum evolueaza favoritii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII