14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUn minimum necesar

Un minimum necesar

AMICAL


Universitatea – Minerul Motru 1-0


• Stadion „Tineretului“, spectatori: 2.500.• A marcat: Dina ’63.Universitatea: Bornescu – Ciuca, Dodd, Mitchell – Dananae, A. Ionescu, D. Stoica, Velcovici, Preda – Orac, Piturca. Au mai jucat: Stinga, Dina, Baird, Saceanu, Fritea, Curteanu, Stavaru. Antrenor: Ovidiu Stinga.Minerul Motru: Andreescu – R. Radoi, Balan, Naicu – Bertea, B. Popescu, Nedelea, Stana, Nicolof – Opre, Soo. Au mai jucat: Barbu, Patrascu, Patru, Buca, Apostol, Nueleanu, Nica, Cruceru, Rusu, Purdescu. Antrenor: Silviu Lung.• Au arbitrat: Fl. Duinea – A. Popescu, D. Mitruti.• Cartonas rosu: Nueleanu (’77).


Alb-albastrii au reusit sa bifeze cea de-a doua victorie din intersezon, in fata unui adversar care nu s-a lasat intimidat de numerosul public sosit la stadion.


Primul meci al Universitatii, dupa revenirea din Cipru, a stârnit interesul multor suporteri craioveni, care au venit in numar mare pentru a-si vedea favoritii la lucru si pentru a se lamuri in privinta celor care au ingrosat rândurile in aceasta iarna.


Partida a inceput cu o usoara dominare a alb-albastrilor, care au reusit sa-si creeze prima ocazie de a marca in chiar primele doua minute de joc, prin Piturca, insa luftul acestuia s-a opus bucuriei suporterilor. Putin mai incisivi decât adversarii, insa fara sa exceleze la vreun capitol, elevii lui Ovidiu Stinga s-au mai apropiat de poarta lui Andreescu in patru rânduri, dar finalizarea a fost intotdeauna nefericita. Primul a fost Dorel Stoica, al carui „trasor“, expediat de la 30 de metri, a trecut putin pe lânga poarta, apoi Orac (’14), care nu a reusit sa speculeze o bâlbâiala a defensivei adverse, pentru ca Alex Piturca (’32) si capitanul Ciuca (’37) sa incheie ocaziile juvetilor. Observând ca echipa-gazda nu poate prea multe, „minerii“ au ripostat si ei prin Nicolof (’15) si Stana (’25), insa niciunul dintre suturi nu aveau cum sa-i puna probleme lui Bornescu.


Juvetii s-au „trezit“ la pauza


Apatia demonstrata de Universitatea in prima parte a intâlnirii nu avea cum sa-l multumeasca pe Ovidiu Stinga, care si-a certat serios elevii, amenintându-i chiar cu amenzi usturatoare, moment in care Ciuca si compania s-au trezit la realitate. Intrând in teren alaturi de Dina si Baird, Stinga a reusit sa ordoneze jocul si sa confere publicului spectacolul dorit. Atacantul australian a fost „vioara“ intâi, Baird
aflându-se la originea a numai putin de patru ocazii clare de gol (’48, ’62, ’73, ’77), la ultima obtinând eliminarea lui Nueleanu, care l-a faultat din postura de ultim aparator. Alb-albastrii au incercat deschiderea scorului si prin Laurentiu Preda (’56), insa mult asteptatul gol avea sa vina sapte minute mai târziu, când Dina a pus latul la pasa excelenta a lui Andrei Ionescu si a facut diferenta dintre cele doua combatante. Portarul de rezerva al celor de la Motru, Barbu, avea sa mai scape cu fata curata in doua rânduri, la „bomba“ lui Dorel Stoica (’78), de la 30 de metri, si la Dina, care l-a luat la tinta in ultima secventa a meciului. Replica oaspetilor nu prea a existat in partea secunda, contraatacurile firave ale elevilor lui Silviu Lung fiind stopate in timp util de defensiva alb-albastra, spre aprecierea celor din tribune.


Universitatea a invins la limita, la capatul unui meci disputat, si a parasit terenul de joc in aplauzele suporterilor, care au notat cu plus daruirea favoritilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS