10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Revolta inabusita

Nemultumit ca nu a fost convocat la echipa mare, mijlocasul craiovean a fost la un pas sa se desparta de gruparea alb-albastra, insa a revenit din pricina pretentiilor financiare ale oficialilor olteni.


Debutând la aproape 16 ani in Divizia A, in ultima confruntare a Universitatii pe terenul lui Dinamo, Cosmin Gângioveanu a intrat in vizorul noului staff alb-albastru, care isi pusese sperante in fortele tânarului crescut la centrul de copii si juniori al clubului. Evolutia sa din „Groapa“ nu a fost trecuta cu vederea nici de firma de impresariat a fratilor Becali, care a obtinut, la scurt timp, semnatura mijlocasul oltean. Acest fapt a deranjat conducerea Universitatii, care a inceput sa faca separatisme intre jucatorii de la „satelit“ in privinta cooptarii la echipa mare. Ultima aparitie a lui Cosmin intr-un meci oficial sustinut de Stiinta a fost in Cupa României, cu FC National, schimbându-l pe Fritea in minutele de prelungire. De la acea data, Gângioveanu nu a reusit sa mai intre in vederile antrenorului craiovean, desi cocheta cu echipa nationala de juniori.


A vrut sa paraseasca echipa


Observând ca lucrurile nu decurg favorabil, Dan Gângioveanu, tatal mijlocasului craiovean, a cerut in nenumarate rânduri explicatii lui Adrian Mititelu. Finantatorul a raspuns de fiecare data ca a fost alegerea lui Ovidiu Stinga sa nu-l mai promoveze la lotul mare, pentru ca „este un jucator prea crud“. Toata aceasta tevatura a atins cote maxime in momentul reunirii lotului alb-albastru, cooptarea tinerilor precum Puchiu, Stavaru si Covalenco stârnind controverse intre tatal jucatorului si Adrian Mititelu. A fost o perioada in care Cosmin Gângioveanu nu s-a pregatit sub comanda trioului Beldeanu – Bita – Otet, incercând sa obtina „dezlegarea“ pentru a-si gasi alta echipa.


Mititelu a cerut o suma exorbitanta


Desi sustineau ca nu i-ar fi afectat prea tare „divortul“, oficialii olteni au cerut in schimbul actelor o suma colosala, apropiata de cea pe care Universitatea a livrat-o in contul celor de la FC Caracal, pentru unul dintre jucatorii transferati in vara trecuta. In aceste conditii, mijlocasul de banda stânga a revenit la antrenamentele „satelitului“, dar se gândeste foarte serios ca, la sfârsitul junioratului, sa nu-si prelungeasca intelegerea cu Universitatea.


„Din punctul meu de vedere, lucrurile nu se vor schimba. Nu cred ca voi mai intra in calculele lui Ovidiu Stinga, si asta pentru ca am semnat cu fratii Becali“, a spus Gângioveanu, sustinând ca nu va renunta la contractul cu firma de impresariat.


Stinga este indiferent


Auzind de revenirea lui Cosmin Gângioveanu, Ovidiu Stinga a comentat foarte relaxat intreaga poveste, afirmând ca se astepta ca jucatorul sa se intoarca din drum, pentru ca nu avea incotro. „Olandezul“ a luat in calcul si posibila despartire de mijlocasul craiovean, care mai are un an si jumatate din contract, spunând ca Universitatea nu va plânge dupa el, ci invers, „pentru ca sunt destui «Gângioveanu» pe la echipa a doua si pe la centrul de copii si juniori“.


„Ma asteptam sa se intoarca la antrenamente. Inseamna ca a realizat faptul ca el are nevoie de noi, si nu noi de el. Sper sa-si schimbe atitudinea asta ostila, pentru ca are numai de pierdut. Ca el gasim o mie pe la echipele de juniori. Are un contract de indeplinit, iar daca nu vrea sa si-l prelungeasca, este treaba lui. Craiova nu va plânge niciodata dupa Gângioveanu“, a comentat antrenorul Universitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS