11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStinga regleaza mecanismul

Stinga regleaza mecanismul

Oltenii continua sa asude din greu, cerintele „olandezului“ fiind foarte solicitante, pentru ca se doreste atingerea cotelor maxime inainte de debutul returului.


Considerând ca elevii sai s-au refacut atât fizic, cât si psihic, dupa minivacanta de care au beneficiat la inceputul saptamânii, Ovidiu Stinga si-a reluat vechile obiceiuri, apelând la antrenamentele de mare intensitate.


Daca in cantonamentul sustinut in Insula Afroditei „olandezul“ a inceput dozarea fizica treptat, programând sedinte de scurta durata, dar extrem de solicitante, acum, când returul campionatului bate la usa, antrenorul Universitatii a trecut in ultimul stadiu al pregatirilor. Tehnicianul craiovean a marit numarul minutelor de efort, dar nu a scazut deloc din intensitatea exercitiilor si a circuitelor, alb-albastrii raspunzând cu promptitudine la noile rigori ale lui Stinga.


S-au delectat cu mingea


Ieri, la singura sedinta de pregatire a zilei, juvetii au primit doar portia de tactica, prevalându-se de minge in toate cele 90 de minute. Atacantii au primit cea mai mare atentie din partea staff-ului alb-albastru, exersând finalizarea actiunilor din toate unghiurile, in timp ce mijlocasii de banda s-au delectat cu centrari si pase lungi, sub presiunea fundasilor olteni.


„Lectia“ s-a incheiat cu un joc scoala, la finele caruia Ovidiu Stinga a consemnat atât lucrurile pozitive, cât si pe cele negative, nesfiindu-se sa le atraga atentia celor care nu au avut randamentul scontat.


Clarke continua vacanta


Ovidiu Stinga nu s-a putut folosi nici ieri de serviciile lui Ryan Lee Clarke, nerefacut fizic. Mijlocasul australian a „somat“ aproape intreaga perioada de pregatire din Cipru, revenirea acestuia in meciul cu Inter Baku fiind soldata cu recidivarea entorsei.


Absenta fotbalistului de 18 ani nu a fost agreata de staff-ul tehnic, care se gândeste destul de serios la varianta renuntarii la jucator, deoarece Clarke nu mai are timp sa se puna la punct cu pregatirea fizica. In plus, ii va fi foarte greu sa se integreze in lot, daca nu participa la antrenamente.


De altfel, Stinga a regretat faptul ca l-a cooptat si in Insula Afroditei, pentru ca nu a putut sa-si dea seama de potentialul „micului Kaka“, dând crezare, la acea data, spuselor medicului Ion Serban, care ii garantase refacerea jucatorului in timp util.


Urmeaza o noua perioada relaxanta


Dupa partida de verificare de astazi, cu Minerul Motru, alb-albastrii vor intra din nou in libere, minivacanta urmând sa ia sfârsit luni, când „olandezul“ va striga „catalogul“ la cantonamentul din Lunca Jiului, in jurul orei 12.00. Decizia i-a apartinut in totalitate antrenorului craiovean, care nu doreste sa se reinstaleze oboseala in cadrul lotului, pentru ca urmeaza o saptamâna de foc, in care intentioneaza sa acopere toate lacunele elevilor sai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS