15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Nu suntem de cupele europene“

„Nu suntem de cupele europene“

Energia Pandurii – Dinamo Brasov 30-28 (15-11)


Energia: Radulescu, Bichir, Albici – Musteata (2 goluri), Apolzan (3), Filip (6), Mazilu (6), Enache (1), Mihoci, Radu, Ilies (10), Clenciu (2), Cercel, Ghira. Antrenor: Liviu Andries.


Dinamo: Borodi, Panazan – Manea (6), Grigoras (1), Dragnea (2), Ciudin (4), Naftanaila (7), Fratila (1), Jeler (7), Lisita, Arsene, Balut, Kiss. Antrenor: Benoni Niculescu.


Energia Pandurii a evoluat mediocru in fata codasei Ligii, Dinamo Brasov, dar si-a atins scopul intr-un final tensionat, reusind sa-si adjudece cele doua puncte puse in joc.


Cei 800 de spectatori care asteptau sa savureze spectacolul handbalistic oferit de elevii lui Andries in fata „retrogradatei“ Dinamo Brasov au fost chinuiti de prestatia jalnica a gorjenilor, fara idei, fara noroc si fara vlaga. Tehnicianul gazdelor a inceput intre buturi cu Radulescu, component al lotului de tineret, si dupa un debut ezitant urmasul veteranului Albici a tinut in viata sperantele de victorie ale echipei sale.


„Pandurii“ s-au desprins la 3-0 in trei minute, dar oaspetii au egalat, 4-4, in minutul 8, si chiar au preluat conducerea 9-8, in minutul 20. In tribune, o singura toba se incapatâna sa bata intr-un ritm fals, iar handbalistii gorjeni au interpretat, parca hipnotizati, aceeasi partitura in teren.


Mazilu a sutat numai in portar, Mihoci nu a nimerit spatiul portii, iar Filip a luat la tinta barele portii adverse. Ilies a readus la conducere echipa sa cu o dubla, 12-10 in minutul 23, iar Radulescu a pastrat diferenta câteva momente mai târziu, aparând doua lovituri de la sapte metri.


Noua tabela, inaugurata cu succes


Diferenta de patru goluri de la pauza parea linistitoare, dar nu a fost deloc asa. Oltenii au majorat ecartul la cinci goluri in minutul 44, dar o dubla eliminare in tabara acestora i-a readus in joc pe ardeleni cu trei goluri consecutive, 22-20. Situatia s-a rasturnat patru minute mai târziu, când Dinamo Brasov a ramas cu patru jucatori pe teren, insa „pandurii“, desi in superioritate, nu au profitat, reusind contraperformanta sa primeasca si gol.


Cu doua minute inainte de finalul jocului, Energia avea un singur gol avans, 28-27, si un jucator eliminat, dar Clenciu a reusit un gol spectaculos de la sold, iar Cornel Bichir a dat siguranta in poarta cu doua parade exceptionale.


Noua tabela de marcaj inaugurata cu prilejul acestui meci a indicat la final 30-28 si Energia Pandurii se mentine pe podium, la cinci puncte de urmaritoarele Steaua si UCM Resita.


Andries, dezamagit de joc


Antrenorul „pandurilor“, Liviu Andries, si-a criticat elevii dupa joc, punând prestatia slaba a acestora pe seama unui moment de relaxare, inerent dupa atâtea victorii. „Sunt dezamagit de felul cum am abordat meciul. Am fost foarte relaxati incepând din poarta si pâna la ultimul jucator, toti au avut o evolutie foarte slaba, dar este normal ca dupa atâtea victorii sa intervina si un asemenea meci mai prost. Totusi, imbucurator este ca am câstigat aceasta partida. Dupa jocul prestat astazi (joi – n.r.), nu aratam ca am fi o echipa care merita sa joace in cupele europene“, a declarat Andries la conferinta de presa.


Ex-brasoveanul Marian Filip a avut o prestatie discreta, nemaifiind motorul care trage echipa dupa el. „Filip, in general in meciurile cu Brasovul, are o retinere. Probabil inca mai are sufletul acolo“, l-a scuzat tehnicianul.


Primaria vrea bani pentru sala


Primaria Municipiului Târgu Jiu va solicita fonduri guvernamentale pentru modernizarea Salii Sporturilor, pentru a putea gazdui competitii internationale. Primarul Florin Circiumaru doreste ca guvernul sa suporte prin programul de modernizare a salilor de sport schimbarea tocariei metalice cu una de aluminiu si a suprafetei de joc, iar consiliul local sa faca dovada ca va aloca bani pentru restul investitiei. „In acest moment, intocmim documentatia necesara si eu spun ca o sa obtinem si fondurile. Am discutat acest lucru cu cei de la guvern si am primit acordul verbal“, a spus Circiumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS